Грозната истина за бялото брашно

Добавена на 13 Март, Категория: Статии, 3 коментара
В силно преработеното бяло брашно (известно още като „обогатено пшенично брашно или „пшенично брашно”) липсват двете най-полезни и богати на фибри части от семената: външния слой трици и зародиша.

Хранителен режим, съставен от рафинирани храни, прави хората уязвими на хронични заболявания, а освен това причинява запек, недохранване и други отрицателни ефекти.
Прочети цялата статия >

Biotech USA вече и в арсенала на Fitness1.BG!

Добавена на 11 Март, Категория: Новини, 5 коментара
Екипът на Fitness #1 Superstore има удоволствието да Ви представи и предложи продуктите на марката BioTech USA.

Поредното увеличение на разнообразието на нашия арсенал ще Ви даде възможност да получите обичайното безупречно качество на цени без конкуренция. Нека разкажем на кратко за марката, която е новост за българския пазар.
Прочети цялата статия >

8 движения за перфектното женско дупе

Добавена на 09 Март, Категория: За жени, 3 коментара
Почти всяка жена, която види друга с хубаво дупе, мисли, че тя го е постигнала на специалните машини. Нищо не може да бъде по-далеч от истината! Стегнатите задни части се оформят най-добре с упражнения за крака от старата школа като мъртва тяга, клекове и напади.

Тези упражнения ви позволяват да използвате тежестите, необходими за изграждането на мускулна тъкан, която в крайна сметка придава хубава кръгла форма на дупето ви.
Прочети цялата статия >

Всичко за L-карнитина на едно място !

Добавена на 08 Март, Категория: Хранителни добавки, 28 коментара
L-карнитин – свързвате това понятие с отслабване, нали? Асоциацията е правилна, разбира се, но това съвсем не изчерпва физиологичните свойства на това вещество.

Интересното е, че L-карнитинът (или просто карнитин) е една от най-често използваните хранителни добавки, но в същото време много хора го употребяват неправилно и често е набеждаван за неефективен. В този материал ще се постараем да дадем повече информация за L-карнитина – за действието му и начините да извлечем максимална полза от суплементация с него.
Прочети цялата статия >

Ускорете процеса на изгаряне на мазнините с... пиене на чай!

Добавена на 07 Март, Категория: Статии, 2 коментара
Енергийни напитки, фет-бърнъри, капсули с екстракт от зелен чай, но защо просто не се насочим към източника?

По-удобно и лесно е! Челеният чай предлага цял тон ползи, включително антиоксиданти, които да се противопоставят на болестите, помощ при горенето на мазнини, енергия и тонус.
Прочети цялата статия >

Всичко за фибрите и значението им за организма

Добавена на 04 Март, Категория: Статии, 1 коментар

1. Какво представляват и какъв е произходът им?


Фибрите са несмилаеми или в някои случаи изключително трудно смилаеми вещества, които идват от стените на растителните клетки. Има два вида фибри: разтворими и неразтворими (груб фураж). Разтворимостта им се отнася за способността им да се разграждат във вода.
Прочети цялата статия >

Основни правила при сплит тренировките

Добавена на 03 Март, Категория: Тренировки, 3 коментара
Доверете се на професионалистите, сплит тренировките са правилният начин за работа във фитнеса. Тренировката за цялото тяло, може да донесе чудесни резултати, ако е много интензивна и режимът е добър, но сплитът, т.е. тренирането на отделните мускулни групи в различни дни, ще ви осигури още по-добри и по-бързи постижения.

Ако тренирате наведнъж всички части от тялото, най-вероятно ще ви трябват поне 2 часа. Има доста предимства в това да намалите времетраенето на тренировката: по-висока интензивност, по-добър фокус, повече енергия и сила, по-малък риск от претрениране.
Прочети цялата статия >