Пет начина да направим най - правилния избор на протеин

Добавена на 02 Декември 2010 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими
Протеините са градивните блокове, необходими за възстановяване и растеж на мускулната тъкан по време на участие във всякакъв вид дейност, която разгражда мускулната тъкан, в нашия случай- прогресивна силова тренировка.

Примери за богати на протеин храни са пилешкото, телешкото, яйцата, млякото, сиренето, рибата и разбира се допълнителните източници, известни като протеин на прах.

Има протеин в картофите, ориза, макаронените изделия и ядките, но тези източници не се считат за съществени, защото био-стойността на протеина в тях не е толкова висока, колкото на този в месото и млечните продукти. Ето защо, при изчисляване на ежедневните нужди, най-добре е да се калкулира само протеина от съществени източници.

Обикновено, за да изградите мускулна маса или дори при горенето на мазнините, трябва да консумирате много протеин. Добро правило за изчисление на нужното количество е онова, при което умножавате телесното си тегло по 2,2 грама. Най-добрият вариант е да се храните по 5-6 пъти на ден с неголеми порции.

Задачата да се храните с шест пилешки гърди или осем белтъка на ден изглежда много трудна за всеки новак. Но не се бойте, тъй като има алтернатива, а тя е наречена - протеинов шейк.

Има няколко основни предимства в това да консумирате 2-3 протеинови шейка на мястото на други основни храни през деня. Например:

➡ Удобство
➡ По-бързо усвояване на протеина след тренировка
➡ По-добро усвояване и храносмилане
➡ Постоянно захранване с аминокиселини по всяко време

Трябва да ви е станало ясно, че добавянето на протеин на прах към хранителния ви режим ще ви донесе много ползи. Много важно е да изберете добър протеин на прах, който да ви помогне за изпълнението на целите ви без да се наложи да ограбите банка. Ето пет начина за това:

1. Гейнър и протеин на прах


Първо трябва да разберете, че не всички протеини са създадени по еднакъв начин. Има прахове, които са известни като гейнъри. Те представляват смес от протеин, въглехидрати и мазнини. Въпреки, че и трите са важни, човек не трябва да купува гейнър, ако наистина иска само протеин на прах.

Някои новаци правят грешката да закупят гейнър или подобен продукт, мислейки го за чистия протеин, от който имат нужда, без да знаят, че в него има далеч повече съставки и много калории, което води натрупване на излишни мазнини.

При избора на протеин се уверете, че описанието е следното:

➡ Малко мазнини (1-5 грама)
➡ Малко въглехидрати (1-5 грама)
➡ Висока концентрация на протеин (обикновено около 20-30 грама на доза)

2. Изпитанието на времето


Друг фактор, от който трябва да се влияете при избора си, е това да установите от колко време е на пазара продуктът или фирмата- производител. Съветът ни е да се интересувате единствено от продукти, които са били поне 3 години на пазара и са получили добри отзиви. Ако даден продукт оцелее дълго време на пазара, значи е качествен и хората продължават да го купуват.

3. Натурални и чисти протеини


Качеството на протеина на прах е по-важно от неговото количество. Винаги гледайте етикета, когато го купувате, уверете се, че не съдържа повече от 7-10 съставки. Търсете протеин на прах с натурални съставки. Не се поддавайте на реклами, които твърдят, че в протеина има „добавени съставки, които ще ви помогнат за трупане на още по-голяма мускулна маса”.

Компаниите за добавки използват различни мръсни трикове и заявяват, че продуктите им са уникални, това се отнася и за протеините. В повечето случаи цените на такива продукти са нереално високи.

4. Концентрат, изолат или казеин


Има много спорове за това кой е най-добрият протеин. Ето какво трябва да знаете по въпроса.

Суроватъчен протеин концентрат - добър източник на протеин на прах, който се абсорбира с умерени темпове. Обикновено е добре да се консумира и между отделните хранения. Консумира се и сутрин след ставане, а и след тренировка.

Суроватъчен протеин изолат - усвоява се по-добре и по-бързо от концентрата. Препоръчва се най-вече след тренировка, когато гладуващите мускулни клетки имат най-голяма нужда от него.

Казеин - дълъг перион на усвояване. Бодибилдърите обикновено го консумират като последно хранене преди сън, тъй като осигурява постоянен приток от аминокиселини за цялата нощ.

5. Стойте далеч от големите обещания и реклами


Производителите на добавки са известни с нереалистичните си обещания и твърдения. Не купувайте продуктите на такива компании, защото ще ви вземат нереално много пари. Продуктите им може и да вършат работа, но просто няма да са по-добри от другите на пазара, които имат по-ниска цена.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

  • Anonimus
    As a result Photo to Painting is very clear all this information that eggs really are a much in demand commodity which is loved and liked by people rich and poor, old and young.And it has been rightly said inside Modern oil painting Hindi advertisement, Sunday Ho Ya Monday, Roz Khao Ande. It simply signifies that eggs can be eaten on a daily basis whether it is Sunday or perhaps a Monday which in itself signifies the importance Van Gogh painting eating eggs.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320715
    15 Юли в 17:20
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще усетите и висококачествените продукти, кои...

The Anabolic Stack

The Anabolic Stack

27 Септември 2018

Готови ли сте за най - сериозното качване на мускулна маса, което сте постигали до сега? Тези три продукта, ...

ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! То...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...