Пет добавки за по - добра мозъчна функция и фокус

Добавена на 31 Декември 2010 | Категория: Статии | Добави в любими
Ако сте от тези хора, които могат да се занимават с много най - различни странични дейности и същевременно да си вършат добре работата, то трябва да се запознаем, защото не сте много.

Фокусирането върху едно нещо, освен фитнеса, е достатъчно трудно тези дни дори без нарастващия брой на отвличащите вниманието занимания в ежедневието ни.

Ето защо ви предлагаме пет хранителни добавки, които ще подобрят мозъчната ви функция и фокуса, за да може да вършите работата си, и фитнес тренировките, ефективно и без проблем дори когато странични дейности отвличат вниманието ви.

1. Витамини от Б групата


Чувствали ли сте се напълно изтощени и без никаква енергия, капнали и раздразнителни? А след това хапвате нещо и изведнъж започвате да се чувствате по-добре, способността ви да мислите и да се съсредоточавате се връща към нормалното.

Е, не само храната и увеличаването на кръвната захар помагат на мозъка ви да функционира, както трябва. Витамините от Б групата играят важна роля за това. Те са част от ензимите и коензимите в тялото ви, които взимат енергията от вълглехидратите, мазнините и протеините, и след това я превръщат във формата, която организмът ви използва, за да функционира. Някои от витамините от Б групата са абсолютно незаменими за правилното функциониране на мозъка и нервната система.

2. Л-Карнитин


Л-Карнитинът е условно основен микроелемент. Казваме „условно”, защото тялото ни може да се справи и без да го взимаме допълнително, но понякога потребността от него е толкова голяма, че то не може да го набави само, така че е нужен като хранителна добавка.

Запасите от л-карнитин в тялото са съсредоточени в сърцето и скелетните мускули, където този микроелемент играе много важна роля в производството на енергия. Изследванията върху плъхове показват, че л-карнитинът подобрява паметта и когнитивните умения. Някои учени смятат, че комбинация от алфа-липоева киселина, л-карнитин и коензим Q10 може би е едно от най-ефективните решения за подобряване на когнитивните функции при възрастните хора.

3. Л-Тирозин


Тирозинът е несъществена аминокиселина, която тялото ни може да си произведе от аминокиселината фенилаланин. Някои изследвания показват, че снабдяването с тирозин подобрява чувствително подобрява бдителността в моментите, когато ни липсва достатъчно сън. Също така той е полезен за справяне със стреса.

В стресови ситуации човешкия мозък не синтезира достатъчно тирозин за производството на основни съединения като катехоламините: адреналин и норадреналин, както и допамин, които изпълняват редица функции в мозъка. Поради това, допълнителното консумиране на тирозин като хранителна добавка подобрява паметта и фокуса по време на психологически стрес.

4. Фосфатидил серин


Той представлява фосфолипид, който се намира в клетъчните мембрани и играе роля при клетъчното функциониране. Повечето изследвания разучават ролята му в подобряването на паметта и когнитивната функция.

Фосфатидил серинът свежда до минимум физическия и психически стрес за спортиста. Според проучване, проведено с голф играчи, само 200 милиграма на ден за 6 седмици са достатъчни за подобряване на броя успешни удари на мач.

5. Л-Теанин


Проучванията показват, че л-теанинът намалява психологическия и физиоличен стрес, а повишава алфа-мозъчната дейност.

Вземето го с кофеин и ще имате един динамичен дует, който стимулира мозъка, повишава бдителността, намалява времето за реакция, подобрява паметта и когнитивната функция.

Заключение


Ако искате мозъчната ви функция да работи на максималния си капацитет, трябва да започнете да тренирате мозъка си- повече четене, решаване на пъзели и т.н.

Освен това трябва и да го захранвате с необходимите хранителни вещества- полезни мазнини, протеин и въглехидрати. Накрая идват и хранителните добавки, които сме ви предложили. Консумирайте ги и ще усетите разликата.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да предотвратим застоя и претренирането!

Как да предотвратим застоя и претренирането!

20 Януари 2018

Претренирането може да нанесе сериозни щети върху тялото ви. Особено вредно е за начинаещите, които се излагат на голям риск от контузии. Ако натовар...

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

19 Януари 2018

Въпрос: Постоянно получавам травми в долната част на гърба. Чувал съм, че заздравяването на коремната преса п...

Подсилете имунитета, през зимните месеци!

Подсилете имунитета, през зимните месеци!

14 Януари 2018

Ето няколко основни съставки, които ще поддържат имунната Ви система силна през студените месеци. Глутамин О...

Правилен преход след диета!

Правилен преход след диета!

13 Януари 2018

Отказали сте се от вредните навици, гледали сте нетърпеливо всяко движение по кантара, брояли сте дните до пос...