Пет добавки за по - добра мозъчна функция и фокус

Добавена на 31 Декември 2010 | Категория: Статии | Добави в любими
Ако сте от тези хора, които могат да се занимават с много най - различни странични дейности и същевременно да си вършат добре работата, то трябва да се запознаем, защото не сте много.

Фокусирането върху едно нещо, освен фитнеса, е достатъчно трудно тези дни дори без нарастващия брой на отвличащите вниманието занимания в ежедневието ни.

Ето защо ви предлагаме пет хранителни добавки, които ще подобрят мозъчната ви функция и фокуса, за да може да вършите работата си, и фитнес тренировките, ефективно и без проблем дори когато странични дейности отвличат вниманието ви.

1. Витамини от Б групата


Чувствали ли сте се напълно изтощени и без никаква енергия, капнали и раздразнителни? А след това хапвате нещо и изведнъж започвате да се чувствате по-добре, способността ви да мислите и да се съсредоточавате се връща към нормалното.

Е, не само храната и увеличаването на кръвната захар помагат на мозъка ви да функционира, както трябва. Витамините от Б групата играят важна роля за това. Те са част от ензимите и коензимите в тялото ви, които взимат енергията от вълглехидратите, мазнините и протеините, и след това я превръщат във формата, която организмът ви използва, за да функционира. Някои от витамините от Б групата са абсолютно незаменими за правилното функциониране на мозъка и нервната система.

2. Л-Карнитин


Л-Карнитинът е условно основен микроелемент. Казваме „условно”, защото тялото ни може да се справи и без да го взимаме допълнително, но понякога потребността от него е толкова голяма, че то не може да го набави само, така че е нужен като хранителна добавка.

Запасите от л-карнитин в тялото са съсредоточени в сърцето и скелетните мускули, където този микроелемент играе много важна роля в производството на енергия. Изследванията върху плъхове показват, че л-карнитинът подобрява паметта и когнитивните умения. Някои учени смятат, че комбинация от алфа-липоева киселина, л-карнитин и коензим Q10 може би е едно от най-ефективните решения за подобряване на когнитивните функции при възрастните хора.

3. Л-Тирозин


Тирозинът е несъществена аминокиселина, която тялото ни може да си произведе от аминокиселината фенилаланин. Някои изследвания показват, че снабдяването с тирозин подобрява чувствително подобрява бдителността в моментите, когато ни липсва достатъчно сън. Също така той е полезен за справяне със стреса.

В стресови ситуации човешкия мозък не синтезира достатъчно тирозин за производството на основни съединения като катехоламините: адреналин и норадреналин, както и допамин, които изпълняват редица функции в мозъка. Поради това, допълнителното консумиране на тирозин като хранителна добавка подобрява паметта и фокуса по време на психологически стрес.

4. Фосфатидил серин


Той представлява фосфолипид, който се намира в клетъчните мембрани и играе роля при клетъчното функциониране. Повечето изследвания разучават ролята му в подобряването на паметта и когнитивната функция.

Фосфатидил серинът свежда до минимум физическия и психически стрес за спортиста. Според проучване, проведено с голф играчи, само 200 милиграма на ден за 6 седмици са достатъчни за подобряване на броя успешни удари на мач.

5. Л-Теанин


Проучванията показват, че л-теанинът намалява психологическия и физиоличен стрес, а повишава алфа-мозъчната дейност.

Вземето го с кофеин и ще имате един динамичен дует, който стимулира мозъка, повишава бдителността, намалява времето за реакция, подобрява паметта и когнитивната функция.

Заключение


Ако искате мозъчната ви функция да работи на максималния си капацитет, трябва да започнете да тренирате мозъка си- повече четене, решаване на пъзели и т.н.

Освен това трябва и да го захранвате с необходимите хранителни вещества- полезни мазнини, протеин и въглехидрати. Накрая идват и хранителните добавки, които сме ви предложили. Консумирайте ги и ще усетите разликата.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е просто намерение, а по-скоро твърдо убежде...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...