Петте основни правила при изграждането на мускулна маса без трупане на излишни мазнини

Добавена на 14 Юли 2011 | Категория: Статии | Добави в любими

Тъжната реалност е, че много от хората, които работят усилено за изграждане на мускули, в крайна сметка ще увеличат най-вече количеството мазнини в тялото си.

Причината за това е тяхната неосведоменост в сферата на фитнеса и сляпото доверие в съветите на ненадеждни източници. За да избегнете това, ви предоставяме петте най-важни съвета, които трябва да следвате, когато става дума за покачване на чиста мускулна маса без излишни мазнини.

Редовни кардио упражнения


Повечето хора мислят, че кардиото не е необходимо, ако се стремим да увеличим размера на мускулите си, но това е погрешно и води до трупане на нежелани килограми. Ако искате да изградите мускулна маса без мазнини, трябва да включите кардио към вашите тренировки. Ключът тук е да подберете кардио упражнения, които имат висока интензивност, за да изгорите мазнините, които сте натрупали. Препоръчваме HIIT- високоинтензивна интервална тренировка.

Редовни силови тренировки


Повечето от вас са наясно, че силовите тренировки са задължителни, за да изградим мускули, така че трябва да бъдат неразделна част от режима. Поискайте съвет от инструктура в залата за това кои са най-добрите упражнения с тежести за бързо трупане на мускулна маса. Може да намерите информация и на нашия сайт, естествено. Много хора смятат, че вдигането на големи тежести с по-малко повторения е най-добрият вариант за увеличаване на мускулния размер. Нашето мнение е подобно, но все пак резултатите могат да варират в зависимост от индивидуалната характеристика.

Създайте качествен хранителен режим


Тайната за покачване на мускулна маса без трупане на излишни мазнини се крие най-вече в хранителния режим, това трябва да ви е ясно. Хранете се разделно, по 5-6 пъти на ден. Уверете се, че всяко дневно хранене съдържа нужното количество протеин, здравословни мазнини и въглехидрати. Консумирането на малки порции на определен времеви интервал през целия ден ще подобри метаболизма ви, което е необходимо, за да изгорите нежеланите мазнини. Подбирайте качествена органична храна, избягвайте преработените продукти, рафинираната захар и солта.

Пийте повече вода


Заедно с консумирането на малки порции храна на определени интервали от време, вие също трябва да пиете голямо количество вода през целия ден. Водата помага за поддържане хидратацията на мускулите, което е много важно. Тя помага и за правилното усвояване на хранителните вещества в нашето тяло, а също така помага за по-добро смилане на храната.

Спете достатъчно


Жалко е, че повечето хора забравят един от най-важните фактори за изграждането на мускули, а именно качествения сън. Стриктните тренировки няма да ви помогнат, ако не спите достатъчно. Имайте предвид, че сънят е изключително важен за възстановяването на мускулната тъкан, а от там и за изграждането на нова. Направете всичко възможно да спите поне по 8 часа дневно.

Ето че знаете всичко необходимо, за да изградите чиста мускулна маса. Но ще ви дадем последен съвет, който също е доста важен, а той е следният- изследвайте периодично процента на телесните мазнини в тялото си. Ако забележите, че този процент се увеличава, то увеличете интензитета на тренировките си и направете хранителния си режим по-стриктен.
Коментари

 • Anonimus
  Иво А как точно се измерват телесните мазнини?
  16 Януари в 19:50
 • Anonimus
  Malfo НЕВЕРОЯТНО ПОЛЕЗНА СТАТИЯ ! Всичко написано е много вярно и много важно . Хранителният режим е едно от най-важните неща във фитнеса ! Давам ви простичък пример - Ако ядете тлъстичко свинско месо и го избирате пред телешкото знаете какво става . Да по-вкусно е но по-вредно и качва мазнини , трудно се разграждат от ензимите и тнт . Кардиото е изключително важен елемент . Поради няколко причини едно че горите мазнини друго че сърцето ви свиква да изпомпва по-интензивно кръв , и така мозъка и мусколите ви са по "заредени" с кислород ! :)
  15 Февруари в 08:48
 • Anonimus
  HypEr Добар въпрос Иво.И аз бих искал да знам как :)
  29 Юни в 12:29
 • Anonimus
  MaxSize Начинът според мен е леко неточен, но дава някаква представа все пак...
  МЪЖЕ

  Мерки:

  1. Височина в см ___

  2. Ханш в см ___

  3. Талия в см ___

  4. Тегло в кг ___

  Определяне на % подкожна мазнина

  1. Умножете ханша (см) х 0.55 = ___ минус 2 = ___ (A)

  2. Умножете талията (см) x 0.29 = ___ минус 4 = ___ (B)

  3. Съберете A + B = ___ (C)

  4. Умножете височината (см) x 0.24 = ___ (D)

  5. Извадете D от C, тогава извадете още 10: (C – D) – 10 = ___ % мазнина
  01 Юли в 11:52
 • Anonimus
  Благодарим MaxSize ,че беше толкова любезен да ни предоставиш формулата за Измерване на телесните Мазнини ! Благодарим !
  13 Август в 01:56
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Важни, първи стъпки!

Важни, първи стъпки!

23 Юни 2018

Независимо дали ви е писнало да сте залепени за дивана в хола или не сте тренирали от дълго време, този наръчник е за вас. Сигурно сте притеснени и не...

Няколко съвета за отслабване!

Няколко съвета за отслабване!

16 Юни 2018

Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната? Всъщност тайна ...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

14 Юни 2018

Амбициозен, успешен, атлетичен, неуморим в преследването на високите си цели. Това е Кристиано Роналдо. Мноз...

Помощ! Нисък тестостерон.

Помощ! Нисък тестостерон.

12 Юни 2018

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на груп...