Персонален треньор? Струва ли си цената?

Добавена на 01 Октомври 2011 | Категория: Статии | Добави в любими

Личните треньори стават все по - популярни, тъй като все повече хора ходят на фитнес и имат нужда от специалист, който да им помогне да постигнат целите си.

Професионалните треньори може би са доста скъпи за повечето хора, но голяма част от тях вършат страхотна работа. Те трябва да имат професионална квалификация и винаги да са в състояние да изготвят план, който ще е подходящ за вашите фитнес нужди.

Главното предимство на персоналните тренировки е, че ви се позволява да планирате своя собствена програма за ваше удобство. Целта на личните треньори е да доставят услуги според специфичните нужди на клиента. Те трябва да са наясно с желанията и способностите ви, така че да изградят фитнес програма, която ще ви подхожда максимално, за да постигнете оптимални резултати. Вместо да стоите сами и да се чудите какво да правите с някоя от машините във фитнеса, личният треньор ще ви научи да изпълнявате упражненията правилно и постоянно ще ви дава насоки.

Ако не знаете от каква фитнес екипировка имате нужда или пък нямате представа какво трябва да включва тренировката ви, то личният треньор винаги е вариант. Той може да изготви фитнес план за вас и да ви въведе в правилния ритъм, а след това може да станете самостоятелни. Когато тренирате с треньор, той ще ви дава ценни съвети, които трябва да спазвате.

Добрият персонален треньор не само ще ви насочи в правилната посока, но и ще ви помогне да научите различни видове фитнес техники, които ще ви помогнат в бъдеще.

Личните треньори могат да изискват оценка на здравето ви, която включва измерване на кръвното налягане, сърдечния ритъм, функциите на белите дробове и силата на тялото. Така те ще си съставят пълна картинка за вашето състояние, за да могат да действат според потребностите ви. Освен тренировъчен план, те могат да ви изготвят и хранителен режим. Могат да ви насочат към силови тренировки, кардио или тренировки за гъвкавост на тялото, като това зависи от какво точно се нуждаете най- много.

Личният треньор може да определи с каква тежест да тренирате, за да имате оптимални резултати, а освен това ще ви асистира при самото упражнение. Ако сте сами в залата и нямате представа колко килограма може да вдигнете, то може да се контузите.

Има някои неща, които трябва да имате предвид, когато решавате дали да наемете личен треньор или не. На първо място, общо убеждение е, че знаменитостите и богаташите имат лични треньори. Това е напълно вярно. Повечето знаменитости имат персонални треньори, на които плащат маса пари. От друга страна, евтините лични треньори навярно не са толкова добри, колкото скъпоплатените. Винаги е добре да проверите квалификацията им, за да се уверите, че разбират от работата си. На второ място, има най - различни планове и режими в интернет, които може да използвате на ниска цена. Но може да се твърди, че добрият личен треньор може да осигури най- добрите знанията и помощ лице в лице, така че да оптимизира режима според персоналните ви възможности.

Личните тренировки си струват цената, ако имате нужните финанси и попаднете на наистина добър треньор
. Освен това трябва да сте напълно отдадени на фитнеса, за да не хабите излишни пари на вятъра. Персоналните треньори са много добра опция за начинаещите в залата, които не могат да намерят квалифизирана помощ от другаде.
Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Енергия в изобилие! КАК?

Енергия в изобилие! КАК?

13 Декември 2017

Всички ние се нуждаем от много енергия, особено по време на най-натоварените часове от деня. Има безброй материали, които са посветени на тази важна ...

Само на 7, а вече по здрав от повечето в залата!

Само на 7, а вече по здрав от повечето в залата!

12 Декември 2017

Джулиано Строе (Giuliano Stroe) се превърна в знаменитост още през 2009 година, когато на 5-годишна възраст е...

Ползите от гъбата Кордицепс?

Ползите от гъбата Кордицепс?

10 Декември 2017

Кордицепс (Cordyceps) е странно-изглеждаща гъба, с трудно за произнасяне име, която, обаче, заслужава внимание...

Често срещаната болка в китките!

Често срещаната болка в китките!

09 Декември 2017

Травмата Болка в китките при сгъване с щанга с прав лост. Чувството Остра болка, обхващаща кутрето и киткат...