Нямате никакъв напредък във фитнеса ?

Добавена на 17 Ноември 2010 | Категория: Статии | Добави в любими
1. Както при при всяка друга пречка в живота, и тук мотивацията играе най-голямо значение за нейното преодоляване. Когато се сблъскате с проблем вкъщи или на работа, предавате ли се?

Разбира се, че НЕ! Продължавате напред и се борите с трудностите. Сетете се за начини, с които сте преодоляли други сложни ситуации в живота си, когато вече сте били напълно обезкуражени, а след това приложете тези начини, за да подобрите здравето си и физическото си състояние.

Може би сте молили за помощ от приятел или колега, или пък сте намерили начин да се справите сами. Същата философия може да се използва във всичко, включително в свалянето на килограми да речем. Не губете вярата и волята си, постоянно се стремете към постигане на целите си, поискайте помощ, ако имате нужда.

2. Разнообразете тренировките си. Тренировката ви се състои от бягане на същата дистанция и със същата скорост месеци наред?

Променете я! Увеличете разстоянието, скоростта и времето на тренировка. Правенето на едно и също нещо в продължителен перион е по-добро от нищо, но рано или късно достигате едно ниво, което не може да подобрите, защото ви липсва разнообразие и тялото ви се е приспособило. По-голямата скорост, добавянето на други упражнения или увеличаването на дистанцията ще ви помогнат да постигнете напредък.

3. Бъдете отдадени на целите си. Както във всяка друга сфера на живота, така и тук трябва да определите и дори да напишете целта си, същото важи и при свалянето на килограми.

Ако искате да свалите 10 килограма, определете си график и как ще постигнете целта си с конктретни и измерими резултати. Ако трябва да свалите 25 килограма, то това може би изглежда непосилно, ако не си поставяте по-нормални цели за постигане на постепенни резултати. Вашата цел трябва да е постижима, примерно да свалите 5 килограма за месец или да намалите размера на дрехите си до март, така че да не се отчайвате психически с тези 25 килограма, които ще ви отнемат много време.

4. За хора с много наднормено тегло и без готов план за сваляне на килограми може би ще е по-лесно да импровизират с натоварванията през целия ден, отколкото да правят цялостна 30-минутна тренировка.

Това може да бъде постигнато с избиране на стълбите пред асансьора, паркиране на отдалечено от дома или работата място, избиране на по-дългия маршрут за предвижване, движение по време на гледането на телевизия или пък смяната на колата ви с колело, ако е възможно.

Не се отказвайте от целта си да свалите килограми, просто променете метода си, за да постигнете това. Модифицирайте начина си на физическа активност, променете натоварванията в тренировките си и ще започнете да виждате добри резултати, особено при добър хранителен режим.

Ползите от всичко това са далеч повече от някои неудобства, които ще изпитате, докато се опитвате да свалите излишното тегло. По-ниско кръвно налягане, ниско ниво на холестерол, по-малък риск от диабет, сърдечни заболявания, по-добро здраве като цяло. Всички тези положителни неща трябва да ви дават стимул да продължите с тренировките и да се храните правилно.
Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Вода за отслабване?

Вода за отслабване?

23 Февруари 2018

Саси водата е абсолютно безвредна, лесна за приготвяне, вкусна и също е едно от най-ефективните средства за отслабване. Водата на Саси е символично н...

Заместители на захарта! част 2

Заместители на захарта! част 2

18 Февруари 2018

Наистина е трудно на учените да сложат всички подсладители под един знаменател и да ги нарекат вредни или поле...

Заместители на захарта! част 1

Заместители на захарта! част 1

17 Февруари 2018

Днешно време хората масово разчитат на изкуствени овкусители, при спортуващите фитнес най-често се използват з...

Как да преборим апетита за лоша храна?

Как да преборим апетита за лоша храна?

11 Февруари 2018

Вероятно една от най-големите пречки по нашия път към перфектното тяло е нашата неспособност да елиминираме ап...