Ниска кръвна захар - основни признаци и симптоми

Добавена на 04 Септември 2011 | Категория: Статии | Добави в любими

Симптомите при ниската кръвна захар могат да променят начина ви на живот. Въпреки че някои хора ги пренебрегват, те могат да бъдат много опасни по определен начин. Може да изпаднете в кома, ако нивото на глюкоза в организма стане твърде ниско. Трябва да предотвратите това. Познаването на ранните признаци на хипогликемия е от съществено значение за правилно лечение.

Незабавното третиране на проблема включва сладка напитка или бонбон. Но дългосрочното лечение предвижда подходящ хранителен режим, включващ комплексни въглехидрати и протеини. Проблемът се крие в това, че много хора, които се намират в това състояние, не знаят, че всъщност страдат от това заболяване.

Обърнете внимание на следните 5 признака за опасност:

1. Всекидневно главоболие и сънливост


Ние често ги отдаваме на ежедневния стрес и понякога ги приемаме като част от нашия живот. Но хроничното главоболие и летаргията могат да бъдат признаци на сериозно заболяване.

Хората с хипогликемия често страдат от главоболие. Трябва да отидете на лекар, ако тези симптоми продължават дълго време, въпреки че приемате лекарства.

2. Чести пристъпи на паника и загуба на памет


Намаляването на нивото на глюкоза може да повлияе на мозъка. При най-тежките случаи на хипогликемия се стига до увреждане на мозъка. Не трябва да чакате това да се случи. Много хора смятат, че е нормално да бъдем разсеяни или объркани в даден момент. Но ако тези проблеми се появяват често, трябва да проверите нивото си на кръвна захар. Психичните проблеми не се развиват внезапно и без никаква причина.

3. Твърде много стрес


Стресът може да влоши хипогликемията, защото причинява по-голямо изчерпване на енергията ви, отколкото си представяте. Стресът е отговорен за отделянето на кортизол и адреналин, които са свързани със симптомите за ниска кръвна захар. Ако имате хипогликемия, трябва да я карате по-спокойно. Стресът на работа или вкъщи може да бъде вреден за нивото ви на кръвна захар.

4. Необичайно поведение


Трябва да сте наясно със симптомите на при падането на нивото на кръвна захар. Хипогликемичен пристъп може да бъде съпроводен с объркване, несвързан говор и загуба на равновесие. Ако забележите тези симптоми, трябва да хапнете нещо сладко. Сладка напитка или бонбон могат да спомогнат за нормализиране на нивото на кръвната захар.

5. Загуба на съзнание


Хипогликемията може да доведе до загуба на съзнание, което от своя страна е животозастрашаващо. Това означава, че тялото ви страда от изключително ниски нива на кръвна захар и се нуждае от глюкоза интравенозно. Хората, които губят съзнание заради хипогликемия, трябва да незабавно да отидат до най-близкото медицинско заведение.


Хранителен Режим

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
12 изумителни трансформации на известни личности

12 изумителни трансформации на известни личности

27 Януари 2014

Известните личности въобще не пестят воля или средства в грижите за тялото си, особено като става въпрос за мултимилионни продукции. Представяме ви ...

Силвестър Сталоун пренася продълженията на Роки и Рамбо в България

Силвестър Сталоун пренася продълженията на Роки и Рамбо в България

26 Ноември 2013

Още от първото си посещение в България за снимките на "Непобедимите", Силвестър Сталоун не крие симп...

Няколко въпроса към специалиста по фитнес и спортно хранене Джим Стопани IV

Няколко въпроса към специалиста по фитнес и спортно хранене Джим Стопани IV

14 Май 2013

Правя 20- минутна високоинтензивна интервална тренировка четири или пет дни от седмицата след силовите упражн...

Няколко въпроса към специалиста по фитнес и спортно хранене Джим Стопани - Част III

Няколко въпроса към специалиста по фитнес и спортно хранене Джим Стопани - Част III

20 Април 2013

С напредването на възрастта ми, става все по- трудно да изгарям мазнините, които натрупвам в основна фаза на ...