Натуралните биоактиви, с които може да се подмладите

Добавена на 15 Януари 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
Учените постепенно напредват в разбирането на процеса на стареене и откриват как натуралните биоктиви могат да изиграят важна роля за забавянето му, както и за овладяването на свързаните с възрастта заболявания.

Натуралните биоактивни компоненти се намират в растенията, животните и морския свят.

Основен пробив в изследванията на анти-стареенето е идентифицирането на нови биоактиви, които, ако се консумират в малки количества, пряко засягат физическата активност в организма и подобряват здравето му.

Натуралните биоактиви
Ресвератрол


През 2006 г., Ресвератрол, фитохимичен елемент намерен в червеното грозде, даде нова храна на медиите за това как може би е намерено хапчето против стареене, което един ден ще удължи човешкия живот и ще ни дава перфектно здраве. Макар че това все още не е потвърдено, търсенето на добавки с Ресвератрол продължава да расте.

Популярен със силното си антиоксидантско действие, Ресвератрол подобрява здравето на сърцето, засилва имунитета на организма, подобрява физическата издръжливост и стимулира притока на кръв към мозъка.

Витамин D


През 2009 г. американски екип от учени спечели Нобеловата награда за мир за научни изследвания в областта на теломерите. Те представляват защитният край на ДНК нишките и се считат за предвестник за заболяванията, които са свързани с възрастта.

Според едно изследване, публикувано в американско списание, по-високият прием на витамин D укрепва дължината на теломерите и от там увеличава човешкия живот с 5 години в сравнение с ниско ниво на прием.

Каретеноиди


Kаретеноидите, лутеин и зеаксантин, имат висока концентрация в ретината и лещата на окото. Епидемиологичните проучвания показват, че лутеинът и зеаксантинът могат да изиграят положителна роля за предотвратяване на свързанитете с възрастта- макулна дегенерация и катаракт.

Холин


Kогнитивният здравен пазар е приоритетен за възрастното поколение. Витамините от Б групата, особено холинът, са сред популярните натурални биоактиви. Холинът показва ефективност при подобряване на паметта, а недостигът му води до слаба памет.

Омега 3 мастни киселини


Допринасят за подобряване на когнитивните функции и поведение. Според Framingham Heart Study, дневен прием на 180 мг DHA намалява деменцията наполовина. Редовният прием на добавки с рибено масло помага за по-добро здраве в напреднала възраст.

Натуралната слонова мембрана ( NEM )


Новооткрит биоактив, който поддържа доброто здраве. Осем седмично наблюдение върху 67 пациенти показва, че след третиране с този биоактив се забелязва значително подобрение в ставите още на десетия ден от неговата употреба.

Добавките срещу стареене са много популярни сред около 30% процента от американското население ( според американското бюро за проучвания).

15 % от продажбата на специализирани хранителни добавки е свързани с продукти, които са насочени към забавяне на стареенето и подобряване на здравето на хората в напреднала възраст.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

  • Anonimus
    A number of kilometres north of Beserah is Batu Hitam Seaside - also known as Black Stones Seashore.Gua Charasocated within the foot in Oil Painting Reproductions imposing 1,000 metre-high Panching Hill, Gua Charas is usually a limestone cave best identified for your 'sleeping Buddha' stone sculpture inside landscape oil painting. With several other natural limestone formations that resemble spiritual and animal figures, the temple is a popular locationChristmas oil painting devotees who wish to spend homage to diverse deities.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320723
    23 Юли в 07:10
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да предотвратим застоя и претренирането!

Как да предотвратим застоя и претренирането!

20 Януари 2018

Претренирането може да нанесе сериозни щети върху тялото ви. Особено вредно е за начинаещите, които се излагат на голям риск от контузии. Ако натовар...

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

19 Януари 2018

Въпрос: Постоянно получавам травми в долната част на гърба. Чувал съм, че заздравяването на коремната преса п...

Подсилете имунитета, през зимните месеци!

Подсилете имунитета, през зимните месеци!

14 Януари 2018

Ето няколко основни съставки, които ще поддържат имунната Ви система силна през студените месеци. Глутамин О...

Правилен преход след диета!

Правилен преход след диета!

13 Януари 2018

Отказали сте се от вредните навици, гледали сте нетърпеливо всяко движение по кантара, брояли сте дните до пос...