Най-важните предпоставки за добра тренировка

Добавена на 19 Май 2014 | Категория: Тренировки | Добави в любими
Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъпите в залата. Лошата подготовка води до лошо изпълнение, което със сигурност ще попречи на постигането на целите, които сте си поставили. Ето няколко съвета, които ще гарантират могъща тренировка.

Храната е най-основното гориво за тялотоИнтервалът между предтренировъчното хранене и тренировката варира според храносмилателната система. Идеалният вариант е да се храните час преди тренировката, но някои хора изпитват тежест, така че в такива случай бихте могли да изместите яденето с още час назад. Яденето трябва да съдържа качествени комплексни въглехидрати като кафяв ориз и достатъчно количество протеин.Хидратацията е ключова за редица процесиДругият есенциален елемент за една добра тренировка е добрата хидратация. Повечето хора се наливат с вода директно преди самата тренировка и по този начин прекарват значително време в тоалетната. Вода трябва да се пие през целия ден, но след предтренировъчното хранене е добре да изпиете поне 500мл. По този начин може да избегнете мускулни крампи, а е доказано, че хидратираните атлети постигат по-значителни резултати от дехидратираните.Предтренировъчна суплементацияПредтренировъчните добавки не са задължителни, но могат значително да подобрят резултатите в залата като предоставят повече фокус, енергия, сила, издръжливост. Повечето предтренировъчни продукти са напълно комплексни формули, които ще се погрижат за всичко, от което имате нужда. Приемайте ги 30 минути преди тренировката.ЗагрявкатаТози подценяван тренировъчен елемент е важен за пълноценна тренировка. Аеробната загрявка ще увеличи температура в мускулите, ще осигури достигането на кръв навсякъде и по този начин ще предпази ставите от евентуални контузии и ще подобри работоспособността на мускулите.Подгответе си музика, която Ви харесва.Слушането на музика в подготовката за тренировка, както и по време, има доказан ефект върху психологическата настройка, фокуса. Това би могло да допринесе за по-качествена тренировка, като осигури нужната изолация от странични звуци и приятното прекарване в залата.
BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Тренировки
Искам обем, искам Мускулна Маса!

Искам обем, искам Мускулна Маса!

14 Ноември 2017

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е просто намерение, а по-скоро твърдо убежде...

Зимата, сезонът на мускулната маса!

Зимата, сезонът на мускулната маса!

18 Октомври 2017

Шест месечна програма, която ще ви направи ХЪЛК през зимата За бодибилдърите зимата е наистина добър сезон....

Помощ!  Имам малък прасец...

Помощ! Имам малък прасец...

04 Ноември 2016

Прасецът е един от най – пренебрегваните мускули, той е съставен от група мускули, които са свити в една голя...

Правилата на огромния бицепс - част 1-ва.

Правилата на огромния бицепс - част 1-ва.

13 Октомври 2016

Всеки един от нас, дори и да отрича си е мечтал да има огромен бицепс още когато е ходел под масата. Бицепси...