Как да си върнете старата форма във фитнеса

Добавена на 12 Януари 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
Преди да се завърнете във фитнеса след дълго отсъствие поради контузия или друга причина, трябва да бъдете сигурни, че сте напълно готови за сериозно физическо натоварване.

В зависимост от това от колко време не сте правили нормални физически упражнения, е препоръчително да започнете бавно и леко като постепенно надграждате тренировките си на по-трудни и натоварващи нива.

Обикновено се препоръчва да започнете само с пътеката и велоергометъра в първата седмица във фитнеса. Това се прави, за да посъбудите мускулите и бавно да се подготвите за следващите по-сериозни тренировки.

На пътеката си нагласете скорост, чието темпо ще може да поддържате без проблем за 20 минути. След това си вземете 5 минути почивка, направете някое упражнение за разтягане, пийнете вода, а после се върнете на пътекате, увеличете още малко скоростта и направете още 20 минути.

Не забравяйте, че прекаленото изсилване и претоварване е като хазарт, който може да доведе до нежелани последици. В казиното може да заложите всичко, което имате, на масата за рулетка, може да спечелите или да загубите, но в залата, ако се претоварите твърде много, може да увредите здравето си до живот, така че действайте бавно и постепенно.

Много хора правят грешката да започнат ударно още в началото и да използват най-тежките тренировъчни програми с надеждата да си върнат формата за 1 час, е това няма как да стане... Единственото нещо, което може да се постигне с това, са многото болки на следващия ден, които ще ви откажат да тренирате, може да изгубите изцяло интереса си за фитнес. Дискомфортът в началото е ОК, но болката не.

В зависимост от това кога сте тренирали за последно, ние ви препоръчваме 4 или 5 тренировки седмично. Това може би ви изглежда много, но ако сте се опитвали да спечелите покер турнир, преди това сте играли покер всеки ден нали? Така че такова постоянство ви е нужно и в залата.

Тренирането 5 дни в седмицата не означава, че задължително трябва да посещавате залата всеки ден. Препоръчваме ви да ходите до близкия фитнес 3 пъти в седмицата, а в други два дни просто да правите дълги разходки с бързо темпо, това си е вид тренировка. Нагласете тренировъчната си програма така, че да е разнообразна и да не повтаряте едни и същи действия в поредни дни.

Почти всички професионалисти ще ви кажат, че ако тренирате ръце и гърди в понеделник, то не бива да ги натоварвате пак в сряда или четвъртък да речем. Трябва да дадете време на мускулите си, в което да растат. Почивката е периодът, в което мускулите растат, а не по време на самите тренировки. Ако всеки ден натоварвате една и съща мускулна група, то най-вероятният резултат е доста болезнено преживяване за вас и няколко месеца, в които единствената физическа активност, на която ще сте способни, ще бъде играта на онлайн покер в леглото.
Коментари

 • Anonimus
  WannaKnow Някой да знае снимката горе от кой филм е :? Или ако не е от филм кой е тоя на снимката ? ^^
  21 Октомври в 15:15
 • Anonimus
  eriko Ryan Reynolds се нарича пича.
  21 Октомври в 15:26
 • Anonimus
  WannaKnow Ай ся...намерих го вече 8-)
  21 Октомври в 15:28
 • Anonimus
  Vasil Blade Trinity е филма
  07 Ноември в 22:50
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Нужен ли е чийтинга по време на тренировка?

Нужен ли е чийтинга по време на тренировка?

15 Октомври 2017

Хората казват, че с измама не може да се просперира и върви напред, и че хората, които мамят, всъщност лъжат себе си. Трябва да проверим дали това е в...

Анаболен прозорец - част 2

Анаболен прозорец - част 2

14 Октомври 2017

За да държите анаболния си прозорец отворен, е необходима висококалорична хранителна програма – тялото ви тряб...

Анаболен прозорец - част 1

Анаболен прозорец - част 1

08 Октомври 2017

Чували сте стария израз „Времето е всичко”, нали? Тази поговорка е най-вярна, когато става въпрос за протеино-...

Сбогувайте се с глада за сладко

Сбогувайте се с глада за сладко

07 Октомври 2017

Гимнема Силвестре е билка с произход от тропическите гори на Южна и Централна Индия. Дъвченето на листата поти...