Как да си върнете старата форма във фитнеса

Добавена на 12 Януари 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
Преди да се завърнете във фитнеса след дълго отсъствие поради контузия или друга причина, трябва да бъдете сигурни, че сте напълно готови за сериозно физическо натоварване.

В зависимост от това от колко време не сте правили нормални физически упражнения, е препоръчително да започнете бавно и леко като постепенно надграждате тренировките си на по-трудни и натоварващи нива.

Обикновено се препоръчва да започнете само с пътеката и велоергометъра в първата седмица във фитнеса. Това се прави, за да посъбудите мускулите и бавно да се подготвите за следващите по-сериозни тренировки.

На пътеката си нагласете скорост, чието темпо ще може да поддържате без проблем за 20 минути. След това си вземете 5 минути почивка, направете някое упражнение за разтягане, пийнете вода, а после се върнете на пътекате, увеличете още малко скоростта и направете още 20 минути.

Не забравяйте, че прекаленото изсилване и претоварване е като хазарт, който може да доведе до нежелани последици. В казиното може да заложите всичко, което имате, на масата за рулетка, може да спечелите или да загубите, но в залата, ако се претоварите твърде много, може да увредите здравето си до живот, така че действайте бавно и постепенно.

Много хора правят грешката да започнат ударно още в началото и да използват най-тежките тренировъчни програми с надеждата да си върнат формата за 1 час, е това няма как да стане... Единственото нещо, което може да се постигне с това, са многото болки на следващия ден, които ще ви откажат да тренирате, може да изгубите изцяло интереса си за фитнес. Дискомфортът в началото е ОК, но болката не.

В зависимост от това кога сте тренирали за последно, ние ви препоръчваме 4 или 5 тренировки седмично. Това може би ви изглежда много, но ако сте се опитвали да спечелите покер турнир, преди това сте играли покер всеки ден нали? Така че такова постоянство ви е нужно и в залата.

Тренирането 5 дни в седмицата не означава, че задължително трябва да посещавате залата всеки ден. Препоръчваме ви да ходите до близкия фитнес 3 пъти в седмицата, а в други два дни просто да правите дълги разходки с бързо темпо, това си е вид тренировка. Нагласете тренировъчната си програма така, че да е разнообразна и да не повтаряте едни и същи действия в поредни дни.

Почти всички професионалисти ще ви кажат, че ако тренирате ръце и гърди в понеделник, то не бива да ги натоварвате пак в сряда или четвъртък да речем. Трябва да дадете време на мускулите си, в което да растат. Почивката е периодът, в което мускулите растат, а не по време на самите тренировки. Ако всеки ден натоварвате една и съща мускулна група, то най-вероятният резултат е доста болезнено преживяване за вас и няколко месеца, в които единствената физическа активност, на която ще сте способни, ще бъде играта на онлайн покер в леглото.




Коментари

 • Anonimus
  WannaKnow Някой да знае снимката горе от кой филм е :? Или ако не е от филм кой е тоя на снимката ? ^^
  21 Октомври в 15:15
 • Anonimus
  eriko Ryan Reynolds се нарича пича.
  21 Октомври в 15:26
 • Anonimus
  WannaKnow Ай ся...намерих го вече 8-)
  21 Октомври в 15:28
 • Anonimus
  Vasil Blade Trinity е филма
  07 Ноември в 22:50
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на холестерол в кръвта. Високото ниво на хол...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...

Важни, първи стъпки!

Важни, първи стъпки!

23 Юни 2018

Независимо дали ви е писнало да сте залепени за дивана в хола или не сте тренирали от дълго време, този наръчн...