Как да предотвратим и да лекуваме често срещаните спортни контузии?

Добавена на 26 Август 2011 | Категория: Статии | Добави в любими

Има безброй ползи от спортуването, но с него може да дойдат и редица неприятни контузии. Тази статия се фокусира върху три от най-популярните физически дейности, търсейки ползите от масажната и хиропрактическата терапия за лечението на спортните наранявания.

Контузии, свързани с колоезденето


Въпреки че това не е толкова тежък спорт, повтарящите се движения при колоезденето водят със себе си голям набор от потенциални проблеми.

Плантарният фасциит представлява болка в петата. Тя може да се влоши от факта, че при повечето обувки за колоездене често липсва достатъчно здрава подкрепа за свода на ходилото. Може да предотвратите това чрез разтягания, ако увиете връв около кръглата част на стъпалото и я издърпате назад. Това ще разтегне свода на ходилото и ще помогне за намаляване на щетите.

Хондромалацията е причинена от влошаване на долната страна на капачката на коляното и предизвиква тъпа болка в тази област. Упражненията, които включват изправяне / изпъване на краката, може да помогнат за предотвратяването на проблема.

Велосипедистите могат да се възползват от масажна терапия за лечение на спортни наранявания. Колоезденето изисква постоянна работа на краката, което натоварва и схваща голяма област от гърба. Укрепването на мускулите, които участват в движението, може да доведе до натрупване на излишък от млечна киселина в краката. Масажната терапия може да освободи тази млечна киселина и да помогне за баланса между горната и долна част на тялото, което е от огромна полза за здравето на спортиста.


Контузии, свързани с бягането


Бягането е страхотен начин за постигането на добра спортна форма. Както всяка физическа активност, то може да предизвика контузии.

Медиалният тибиален стресов синдром се проявява като болка от вътрешната страна на долната част на краката. Укрепването на мускулите на прасеца могат да предотвратят възникването на това нараняване.

Ахилесовият тендинит е болка близо до петата, в долната част на прасеца. Тя може да бъде избегната чрез стречинг и укрепване мускулите на прасеца.

Пателарният тендинит отслабва площта от тялото между пищяла и капачката на коляното. Той може да бъде предотвратен чрез упражнения с клякане.

Масажната терапия е полезна за бегачите, тъй като отпуска стегнатите след натоварване мускули. Чрез нея се повишават нивата на кислород в кръвта. Тези фактори помагат на тялото да се възстановява по-бързо и да се представя по-добре.

Контузии, причинени от практикуване на различни отборни спортове


Кинезотерапевтите и масажистите редовно имат работа с представители на различните видове отборни спортове - футбол, баскетбол, ръгби, дори гребане с лодка и много други.


Болките в долната част от гърба обикновено се свързват с гребането. Това е едно от най-честите оплаквания на гребците. Тази болка може да бъде облекчена с хиропрактика.

Мускулните разтежения са един от големите проблеми на футболистите. Стречингът и укрепването на коремните мускули, адукторните мускули и мускулите около таза, може да помогнат за предотвратяването на този проблем.

Синините и ожулванията се срещат много често при ръгбито, така че се считат за част от спорта. Те могат да се считат за неизбежни, но здравословна диета и прилагането на крем от арника върху раните могат облекчат последиците.

Независимо от спорта има различни безопасни, естествени източници, които са на разположение за лечението на контузиите. Хиропрактиците и масажистите могат ви помогнат, така че тялото ви да бъде гъвкаво и здраво, така че да избегнете нараняванията и да се възстановите по-бързо от тях, когато настъпят.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Релеф, релеф и пак релеф!

Релеф, релеф и пак релеф!

25 Април 2018

Ако искате да постигнете желания релефен вид за кратко време, следващият нисковъглехидратен план от 7 стъпки е точно за вас. Търсенето на релефа за...

Интересна комбинация за повече енергия и горене на мазнини!

Интересна комбинация за повече енергия и горене на мазнини!

22 Април 2018

Коензим Q10 Коензим Q10, повишава производството на енергия в тялото, което ви зарежда за през деня и по врем...

Чай за намаляване на стреса!

Чай за намаляване на стреса!

21 Април 2018

Намалете нивата на кортизола с няколко чаши от напитката на баба Вече трябва да сте разбрали с вредите, които...

Кога е най - удачно да тренираме?

Кога е най - удачно да тренираме?

19 Април 2018

Кое време в денонощието се смята за оптимално за провеждане на една тренировка? Активността на човешкия орган...