Как да предотвратим болките в гърба?

Добавена на 15 Юни 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
Една от основните причини, поради които трябва да изградим здрава основа на тялото и да развием здрав гръб, е тази, че добрата стойка е от съществено значение при активния начин на живот.

Да, правилната стойка е в резултат от здрав гръб, а здравият гръб зависи от няколко основни фактора. Ето и нашите инструкции:

Тренирайте стойката на тялото си


Помните ли, че майка ви постоянно е казвала да стоите изправени и да не се прегърбвате? Е, тя е била напълно права. Всъщност е доказано, че хората, които са се вслушали в майчиния съвет, имат по-добра стойка и по-малко проблеми с гърба.

Правете основните упражнения за укрепване на тялото всеки ден


Коремни преси, бисепсово сгъване с обратен хват, лицеви опори, мост и т.н., всички те са страхотни за поддържането на мускулите в добро състояние.

Разходка


Ходенето е най-доброто упражнение за здрав гръб. Може да се разхождате с часове. За предпочитане са терени с по-мека повърхност.

Носете хубави обувки


Дайте някой лев отгоре и си купете удобни обувки със здрава подметка. Те ще ви се отплатят като ви предпазят от болките в гърба.

Правете разтягания поне веднъж дневно


Разтягайте бедрата, седалището, прасците и гърдите. Ако работите на бюро, отделяйте по 5 минути на всеки 2 часа за стречинг.

Поддържайте нормално тегло


Излишните килограми ще влошат центъра ви на гравитация, което е вредно за гърба ви и трябва да внимавате.
Коментари

  • Anonimus
    TEODORIFF По-скоро трябва да тренирате коремните мускули те играя голяма роля за болките в долната част на гърба колкото по здрава ви е мускулатурата на корема толкова по-малко болки в гърба ще имате!
    10 Октомври в 22:58
  • Anonimus
    Every culture features its own interpretation of the lore.Then a larger importance is offered towards Canvas Painting Easter egg. Still life oil painting festival has both cultural and biological connotations.Prior to the modern poultry farming techniques, hens laid fewer eggs during the cold months season.This implied the festival naturally coincided using the creation of spring and also the hen’s renewed cycleThanksgiving oil painting laying larger amounts of eggs.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320711
    11 Юли в 17:45
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Няколко съвета за отслабване!

Няколко съвета за отслабване!

16 Юни 2018

Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната? Всъщност тайна няма. Това е повтаряно хиляди пъти – ред...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

14 Юни 2018

Амбициозен, успешен, атлетичен, неуморим в преследването на високите си цели. Това е Кристиано Роналдо. Мноз...

Помощ! Нисък тестостерон.

Помощ! Нисък тестостерон.

12 Юни 2018

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на груп...

Чудотворният чесън!

Чудотворният чесън!

09 Юни 2018

Чесънът се нарежда като едно от най-мощните средства за защита на организма за всички времена. Като ефективнос...