Как да заздравим имунната си система

Добавена на 13 Януари 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
Като се има предвид количеството стрес, на което повечето от нас са подложени всеки ден, дали в работата, или във фитнеса, не е изненада, че имунната ни система може да е отслабена, което ни прави податливи дори на най-леките бактерии и вируси, които се появяват през зимните месеци.

Нека разгледаме няколко стратегии, които ще ви помогнат да заздравите имунната си система и да я направите толкова силна, че да не може да се заразите от човек с настинка, който се мотае около вас във фитнеса или на работното място.

Предоставяме ви много лесно четиво с насоки какво да направите...

Сън


Без съмнение липсата на сън е причина номер едно повечето от нас да имат отслабена имунна система, така че, ако не спите около 8 часа, то това е първата стъпка, която трябва да предприемете.

Ако имате проблем със заспиването, вземете 30 минутен топъл и релаксиращ душ преди да си легнете . Може да пробвате и с четене на книга, за да се отпуснете постепенно.
Воденето на дневник също е добра идея.

Ако сте пробвали всичко това и все още не може да заспите, то тогава може да използвате хранителни добавки като USP PowerFULL, които нямат страничните ефекти на хапчетата за сън.

Разходки на чист въздух


Изследване, проведено в Япония, сравнява имунната система на мъже, които правят разходки 2 часа седмично в гората, с такива, които правят кардио в залата. Резултатите показват, че първите имат 46% увеличение на защитните клетки, които се борят с вирусите, а вторите нямат.

Причината за това е, че дърветата отделят въздушни елементи, които не само пазят листата им от микроби, но и стимулират имунната система на хората около тях.

Ехинацея или витамини


Има много проучвания в подкрепа на ефективността на ехинацеята в подобряване на имунната система, но повечето от тях не са независими, каквито трябва да бъдат, за да им се вярва напълно. Невероятно е какъв плацебо ефект може да получим благодарение на ума си, когато приемаме нещо и си мислим, че това помага на имунната ни система.

От друга страна, когато става въпрос за витамините, то тяхната ефективност и важност не може да бъде оспорена. Натуралният витамин Ц от плодове и зеленчуци е най-доброто решение, но няма да ви навреди да го приемате като добавка, тъй като с качеството си на антиоксидант той е невероятен имунен стимулатор.

Намалете стреса във фитнес залата


Австралийски учени установили, че хората, които дъвчат дъвка имат 17% спад в нивото на стрес от тези, които не го правят. Какво по-лесно от това?

Дъвчете дъвка във фитнес залата, ще видите колко положително ще ви повлияе това, дори ще бъдете изненадани от резултатите. Тонусът ви ще се подобри значително.

Надяваме се, че тази статия ви е насочила към правилните стратегии, които ще ви помогнат да заздравите имунната си система. Единственото, което не споменахме досега е това, че трябва да пиете много вода, за да изкарате излишните токсини.

Хидратация, сън, чист въздух, дъвка и малко витамин Ц, тези няколко прости неща ще ви помогнат да сте винаги в кондиция, да не боледувате и да сте в най-добра форма, струва си нали?

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да предотвратим застоя и претренирането!

Как да предотвратим застоя и претренирането!

20 Януари 2018

Претренирането може да нанесе сериозни щети върху тялото ви. Особено вредно е за начинаещите, които се излагат на голям риск от контузии. Ако натовар...

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

19 Януари 2018

Въпрос: Постоянно получавам травми в долната част на гърба. Чувал съм, че заздравяването на коремната преса п...

Подсилете имунитета, през зимните месеци!

Подсилете имунитета, през зимните месеци!

14 Януари 2018

Ето няколко основни съставки, които ще поддържат имунната Ви система силна през студените месеци. Глутамин О...

Правилен преход след диета!

Правилен преход след диета!

13 Януари 2018

Отказали сте се от вредните навици, гледали сте нетърпеливо всяко движение по кантара, брояли сте дните до пос...