Как да горим мазнините без да губим мускулна маса?

Добавена на 13 Юни 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
Има един често срещан сценарии, който се повтаря отново и отново при доста хора. Те си поставят за цел свалянето на излишните мазнини, но същевременно губят и много мускули, които са трупали с много пот през годините.

Намаляването на мускулната маса е нормално следствие на целия процес. Метаболизмът работи простичко- трябва да имаме дефицит на калории, за да горим мазнините, а за покачване на мускулната маса ни е необходим излишък от калории.

Балансът изглежда много труден за постигане, затова нека разгледаме някои начини, чрез които можем да запазим възможно най-много мускули, докато в същото време топим излишните килограми.

Съвет 1:


Да, вие определено трябва да намалите приема на калории, ако искате да свалите теглото си, но умният подход, по който трябва да го направите е следният: ограничете ненужните калории и тези от нездравословни източници, докато в същото време консумирате храни, които са богати на хранителни вещества. Този прост подход ще ви помогне да постигнете желания дефицит, а същевременно ще захраните организма си с нужните витамини и минерали.

Съвет 2:


Ще забележите, че намаляването на калориите често води до усещане за глад. Това, което трябва да направите, е да замените въглехидратите с протеин, защото протеинът се усвоява по-бавно и ще ви даде много по-добро усещане за ситост.

Ако не можете да си добавяте нужното количество протеин само с храната, то може да се насочите към пазара на хранителни добавки. Има достатъчно качествени протеинови продукти от най-различно естество, които ще ви помогнат да постигнете целта си.

Съвет 3:


В протеина се съдържат основните незаменими аминокиселини, от които имате нужда, но има и други, които ще ви бъдат от изключителна полза за запазването на мсукулната маса. Става дума за глутамина и аминокиселините с разклонена верига (БЦАА).

Повечето меса и млечни продукти са богати на глутамин и БЦАА, но за максимизиране на ефекта може да пробвате специализираните продукти на пазара. Аминокиселините с разклонена верига са важен елемент за поддържането на мускулите, за възстановяването и за премахването на умората. Приемането на 10-20 грама дневно би могло да окаже изключително влияние върху резултатите ви.

Съвет 4:


Сега нека поговорим малко за вашата тренировка. Въпреки че физическите натоварвания за издръжливост като бягането и колоезденето помагат за горенето на мазнините, много често допринасят за използването на мускулите като гориво, което определено не искате.

Имате нужда от перфектен предтренировъчен хранителен режим, а същевременно с това и от малко калории, които да приемате по време на тренировка. На пазара съществуват продукти, които биха ви помогнали. Можете да направите това или просто да опитате с високо интензивни кардио тренировки, които са по-краткотрайни и ограничават вероятността за преминаване в катаболно състояние, при което ще горите мускулна маса.

Коментари

  • Anonimus
    dobobig добър хранителен режим и интензивни тренировки с тежести-горенето на мазнините е гарантирано.НАй-малкото ще се съхранят мускулите от началото на горенето.иначе всичко си правилно написано.
    13 Юни в 21:15
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да забележим обезводняването навреме!

Да забележим обезводняването навреме!

23 Януари 2018

В света няма нещо по-освежаващо, отколкото ледено студена чаша вода. Едва ли има човек, който да отрече, че понякога само чаша вода може да утоли жаж...

Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

21 Януари 2018

Представяме на вашето внимание няколко суплемента, които ще ви помогнат да активирате анаболните процеси в тял...

Как да предотвратим застоя и претренирането!

Как да предотвратим застоя и претренирането!

20 Януари 2018

Претренирането може да нанесе сериозни щети върху тялото ви. Особено вредно е за начинаещите, които се излагат...

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

19 Януари 2018

Въпрос: Постоянно получавам травми в долната част на гърба. Чувал съм, че заздравяването на коремната преса п...