Как да горим мазнините без да губим мускулна маса?

Добавена на 13 Юни 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
Има един често срещан сценарии, който се повтаря отново и отново при доста хора. Те си поставят за цел свалянето на излишните мазнини, но същевременно губят и много мускули, които са трупали с много пот през годините.

Намаляването на мускулната маса е нормално следствие на целия процес. Метаболизмът работи простичко- трябва да имаме дефицит на калории, за да горим мазнините, а за покачване на мускулната маса ни е необходим излишък от калории.

Балансът изглежда много труден за постигане, затова нека разгледаме някои начини, чрез които можем да запазим възможно най-много мускули, докато в същото време топим излишните килограми.

Съвет 1:


Да, вие определено трябва да намалите приема на калории, ако искате да свалите теглото си, но умният подход, по който трябва да го направите е следният: ограничете ненужните калории и тези от нездравословни източници, докато в същото време консумирате храни, които са богати на хранителни вещества. Този прост подход ще ви помогне да постигнете желания дефицит, а същевременно ще захраните организма си с нужните витамини и минерали.

Съвет 2:


Ще забележите, че намаляването на калориите често води до усещане за глад. Това, което трябва да направите, е да замените въглехидратите с протеин, защото протеинът се усвоява по-бавно и ще ви даде много по-добро усещане за ситост.

Ако не можете да си добавяте нужното количество протеин само с храната, то може да се насочите към пазара на хранителни добавки. Има достатъчно качествени протеинови продукти от най-различно естество, които ще ви помогнат да постигнете целта си.

Съвет 3:


В протеина се съдържат основните незаменими аминокиселини, от които имате нужда, но има и други, които ще ви бъдат от изключителна полза за запазването на мсукулната маса. Става дума за глутамина и аминокиселините с разклонена верига (БЦАА).

Повечето меса и млечни продукти са богати на глутамин и БЦАА, но за максимизиране на ефекта може да пробвате специализираните продукти на пазара. Аминокиселините с разклонена верига са важен елемент за поддържането на мускулите, за възстановяването и за премахването на умората. Приемането на 10-20 грама дневно би могло да окаже изключително влияние върху резултатите ви.

Съвет 4:


Сега нека поговорим малко за вашата тренировка. Въпреки че физическите натоварвания за издръжливост като бягането и колоезденето помагат за горенето на мазнините, много често допринасят за използването на мускулите като гориво, което определено не искате.

Имате нужда от перфектен предтренировъчен хранителен режим, а същевременно с това и от малко калории, които да приемате по време на тренировка. На пазара съществуват продукти, които биха ви помогнали. Можете да направите това или просто да опитате с високо интензивни кардио тренировки, които са по-краткотрайни и ограничават вероятността за преминаване в катаболно състояние, при което ще горите мускулна маса.

Коментари

  • Anonimus
    dobobig добър хранителен режим и интензивни тренировки с тежести-горенето на мазнините е гарантирано.НАй-малкото ще се съхранят мускулите от началото на горенето.иначе всичко си правилно написано.
    13 Юни в 21:15
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Интересна комбинация за повече енергия и горене на мазнини!

Интересна комбинация за повече енергия и горене на мазнини!

22 Април 2018

Коензим Q10 Коензим Q10, повишава производството на енергия в тялото, което ви зарежда за през деня и по време на тренировките. Едно изследване в Уни...

Чай за намаляване на стреса!

Чай за намаляване на стреса!

21 Април 2018

Намалете нивата на кортизола с няколко чаши от напитката на баба Вече трябва да сте разбрали с вредите, които...

Кога е най - удачно да тренираме?

Кога е най - удачно да тренираме?

19 Април 2018

Кое време в денонощието се смята за оптимално за провеждане на една тренировка? Активността на човешкия орган...

На пътеката или навън?

На пътеката или навън?

15 Април 2018

Има някои научни доказателства за това, че бягането навън изгаря повече калории от това на закрито. Все пак им...