Какво трябва знаете за Релора (Relora)?

Добавена на 15 Май 2012 | Категория: Статии | Добави в любими

Релората е патентована смес от две билки – фелодендрон амуренс и магнолия официналис. Знае се, че тя регулира кортизола, намалява стреса и безпокойството, облекчава безсънието и предотвратява наддаването на тегло, както и преяждането поради стрес.

И двете растения са с произход от Китай и Япония. Кората от дървото магнолия съдържа магнолол и хонокиол, две съставки, за които е доказано, че имат функцията да намаляват безпокойството, както и способността да облекчават алергичните реакции и астмата. Фелодендронът помага за намаляване нивото на кръвна захар и кръвно налягане.

Релората – билкова смес, използвана за намаляване на стреса


Кортизолът, хормонът на стреса, се произвежда от надбъбречните жлези 24 часа в денонощието. При нормални обстоятелства, върховите нива на кортизол за през първия час от деня, след като се събудим, и намаляват с течение на деня, като по време на съня са най – ниски. Когато нашите надбъбречни жлези не функционират оптимално, тези дневни вариации на кортизола са нарушени. В зависимост от стадия на надбъбречна недостатъчност, може да има ненормално високи нива през целия ден или пък постоянно ниски нива, които не могат да достигнат върха си, както би трябвало по време на сутрешните часове (често се нарича надбъбречно изтощение). Така или иначе, тази аномалия в нивата на кортизол оказва физическо въздействие върху организма.

Хронично високите нива на кортизол може да доведат натрупване на мазнини по корема, от които е много трудно да се отървем чрез диета и физически упражнения, тъй като са по – скоро следствие от свръхпроизводство на хормони. Хронично високите нива на кортизол забавят обмяната на веществата и храносмилането, както и отслабват имунната система, повишават кръвното налягане и кръвната захар.

Релората е ефектина при намалване високите нива на кортизол, както и в качеството си на анксиолитично средство, което намалява безпокойството и успокоява организма без да предизвиква сънливост. Доказани са функциите да понижава кръвното налягане и да регулира кръвната захар.

Няма познати опасения, свързани с безопасността или токсичността при използването на релора. Поради липсата на изследвания, не е препоръчително кърмещи или бременни жени да ползват тази билкова смес. Релората може да се открие, както самостоятелно, така и в комбинация с други билки, които подпомагат надбъбречната функция. Препоръчителната доза е приблизително 750 милиграма на ден в разделени дози. Най – добре да се приема сутрин след ставане и преди лягане.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети: релора

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Релеф, релеф и пак релеф!

Релеф, релеф и пак релеф!

25 Април 2018

Ако искате да постигнете желания релефен вид за кратко време, следващият нисковъглехидратен план от 7 стъпки е точно за вас. Търсенето на релефа за...

Интересна комбинация за повече енергия и горене на мазнини!

Интересна комбинация за повече енергия и горене на мазнини!

22 Април 2018

Коензим Q10 Коензим Q10, повишава производството на енергия в тялото, което ви зарежда за през деня и по врем...

Чай за намаляване на стреса!

Чай за намаляване на стреса!

21 Април 2018

Намалете нивата на кортизола с няколко чаши от напитката на баба Вече трябва да сте разбрали с вредите, които...

Кога е най - удачно да тренираме?

Кога е най - удачно да тренираме?

19 Април 2018

Кое време в денонощието се смята за оптимално за провеждане на една тренировка? Активността на човешкия орган...