Какво трябва знаете за Релора (Relora)?

Добавена на 15 Май 2012 | Категория: Статии | Добави в любими

Релората е патентована смес от две билки – фелодендрон амуренс и магнолия официналис. Знае се, че тя регулира кортизола, намалява стреса и безпокойството, облекчава безсънието и предотвратява наддаването на тегло, както и преяждането поради стрес.

И двете растения са с произход от Китай и Япония. Кората от дървото магнолия съдържа магнолол и хонокиол, две съставки, за които е доказано, че имат функцията да намаляват безпокойството, както и способността да облекчават алергичните реакции и астмата. Фелодендронът помага за намаляване нивото на кръвна захар и кръвно налягане.

Релората – билкова смес, използвана за намаляване на стреса


Кортизолът, хормонът на стреса, се произвежда от надбъбречните жлези 24 часа в денонощието. При нормални обстоятелства, върховите нива на кортизол за през първия час от деня, след като се събудим, и намаляват с течение на деня, като по време на съня са най – ниски. Когато нашите надбъбречни жлези не функционират оптимално, тези дневни вариации на кортизола са нарушени. В зависимост от стадия на надбъбречна недостатъчност, може да има ненормално високи нива през целия ден или пък постоянно ниски нива, които не могат да достигнат върха си, както би трябвало по време на сутрешните часове (често се нарича надбъбречно изтощение). Така или иначе, тази аномалия в нивата на кортизол оказва физическо въздействие върху организма.

Хронично високите нива на кортизол може да доведат натрупване на мазнини по корема, от които е много трудно да се отървем чрез диета и физически упражнения, тъй като са по – скоро следствие от свръхпроизводство на хормони. Хронично високите нива на кортизол забавят обмяната на веществата и храносмилането, както и отслабват имунната система, повишават кръвното налягане и кръвната захар.

Релората е ефектина при намалване високите нива на кортизол, както и в качеството си на анксиолитично средство, което намалява безпокойството и успокоява организма без да предизвиква сънливост. Доказани са функциите да понижава кръвното налягане и да регулира кръвната захар.

Няма познати опасения, свързани с безопасността или токсичността при използването на релора. Поради липсата на изследвания, не е препоръчително кърмещи или бременни жени да ползват тази билкова смес. Релората може да се открие, както самостоятелно, така и в комбинация с други билки, които подпомагат надбъбречната функция. Препоръчителната доза е приблизително 750 милиграма на ден в разделени дози. Най – добре да се приема сутрин след ставане и преди лягане.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети: релора

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да забележим обезводняването навреме!

Да забележим обезводняването навреме!

23 Януари 2018

В света няма нещо по-освежаващо, отколкото ледено студена чаша вода. Едва ли има човек, който да отрече, че понякога само чаша вода може да утоли жаж...

Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

21 Януари 2018

Представяме на вашето внимание няколко суплемента, които ще ви помогнат да активирате анаболните процеси в тял...

Как да предотвратим застоя и претренирането!

Как да предотвратим застоя и претренирането!

20 Януари 2018

Претренирането може да нанесе сериозни щети върху тялото ви. Особено вредно е за начинаещите, които се излагат...

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

19 Януари 2018

Въпрос: Постоянно получавам травми в долната част на гърба. Чувал съм, че заздравяването на коремната преса п...