Искаш плочки?

Добавена на 01 Юли 2016 | Категория: Тренировки | Добави в любими


Първо да започнем с разбиването на един мит!

Много хора си мислят, че за да имате релефен корем е необходимо да правите колкото се може повече коремни преси. Това не е така, защото те биха увеличили издръжливостта и може би обема на самия мускул, но главния проблем при пресата е подкожната мазнина, която закрива мускула. Може да имате най- здравите и добре подредени коремни мускули, но ако индексът на мазнините ви е голям, те ще бъдат скрити!Да разясним какво точно представляват коремните мускули!

Прав коремен мускул – или накратко "плочки". С няколко думи, главните му функции са сгъване в таза, протекция на вътрешните органи, предотвратяване на въртенето в таза, създаване на вътрекоремно налягане и поддържане на правилна стойка в кръста. Това е самостоятелен мускул - той работи едновременно по цялата си дължина.Няма разделение между горна и долна част на корема,относно това се бъркат доста хора и е важно да се спомене. Следователно всички упражнения натоварват цялостно мускула!

Външни коси коремни мускули разположени са симетрично от двете страни на правия коремен мускул. Служат за накланяне и въртене на тялото встрани, но в обратна посока, т.е левият мускул извършва ротация надясно, а десният – наляво.

Вътрешни коси коремни мускули намиращи се също от двете страни на "плочките", и тези мускули имат ролята да въртят тялото встрани, с разликата, че при тях левият мускул извършва движение наляво, а десният – надясно.

Напречен коремен мускул, той е най-дълбоко разположен от всички коремни мускули. Отговаря за поддържането на вътрекоремно налягане и стабилна позиция на пояса и е с основно значение за предпазване от травми в тази област. Този мускул е естественият "колан" за вдигане на тежести.

Сега да погледнем и какви са ползите, освен разбира се чисто естетическите от здравия коремен мускул!

Най- важната задача на корема е да осигурява стабилността на цялото тяло. Стегнатият корем е много важен за правилната стойка на долната част на гръбначния стълб, следователно слабото му развитие е предпоставка за травми на поясните прешлени на гръбначния стълб.

Да направим и няколко разяснения за така популярните коремни преси.Коремните преси съсредоточават натоварване в повече мускулите, сгъващи таза , отколкото самите “плочки“. Поради факта, че натоварват слабо корема, пресите могат да бъдат в голям брой повторения. Някои стигат до стотици коремни преси на ден. Огромният брой повторения на дадено движение води до отделяне на стресови хормони и натоварва надбъбречните жлези. Подобен вид тренировки стимулират отделянето на женски полови хормони (естроген) за сметка на мъжките. Тестостеронът е ключов хормон при изграждането на мускулна тъкан.

Ето и няколко насоки за правилната тренировка на коремните мускули!

При всяко едно упражнение за корем е важно позицията на гърба да е неутрална – без навеждане или извиване. Друго правило е да се придържате към нисък брой повторения (до 12), коремът не е по – различен от останалите мускули, замислете се, как тренирате другите мускули. Сгъване с щанга за бицепс, предполагам не правите по 50-100 повторения. Правилото е следното когато можете да направите повече от дадено упражнение , преминете към по – труден вариант на упражнението (или ако е с тежест, добавете повече).Друга важна част от постигнаето на релефна преса е диетата, без нея просто няма да ви се получи.
Към нея може да добавите и доказали се хранителни добавки, които ще подпомогнат изгарянето на мазнини!

Препоръчваме ви следните хранитлени добавки:
L-Carnitine 3000 , л- карнитинът е важна част в процеса на изгаряне на мазнини, хубаво е да го съчетаете със силен фат бърнар. Варианти за такива са: Xtreme THYROBURN или Black Fire

Етикети:

Коментари

  • Anonimus
    Power Team Поредната страхотна и полезна статия.
    01 Юли в 17:06
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Тренировки
Помощ!  Имам малък прасец...

Помощ! Имам малък прасец...

04 Ноември 2016

Прасецът е един от най – пренебрегваните мускули, той е съставен от група мускули, които са свити в една голяма група в горния сектор на долната част...

Правилата на огромния бицепс - част 1-ва.

Правилата на огромния бицепс - част 1-ва.

13 Октомври 2016

Всеки един от нас, дори и да отрича си е мечтал да има огромен бицепс още когато е ходел под масата. Бицепси...

Тренировката  на Арнолд излезе наяве!

Тренировката на Арнолд излезе наяве!

16 Август 2016

Минаха повече от три десетилетия от както Арнолд Шварценегер грабна за седми и последен път титлата Мистър О...

Искаш плочки?

Искаш плочки?

01 Юли 2016

Първо да започнем с разбиването на един мит! Много хора си мислят, че за да имате релефен корем е необходи...