Искам мускулна маса!

Добавена на 06 Юли 2016 | Категория: Хранене | Добави в любими


Тази статия е за хората, които отчаяно се борят да качат килограми. Било то по здравословни причини или по естетически. Тук ще ви дадем няколко полезни съвета как здравословно да качите килограми. Ключовата дума е здравословно. Помнете, че винаги трябва на първо място да мислите за вашето здраве.Най – важното е да промените менюто си, то е от ключово значение, за това дали ще задържате дадени килограми, ще ги качвате или ще ги сваляте.
Тъпчете с чипсове и други подобни вредни храни няма да повишат теглото ви,а по-скоро ще повишат нивото на холестерола в кръвта. Яжте плодове като банани, и здравословни мазнини храни на всеки 4 часа и не пропускайте хранения.

Консумирайте разнообразна храна. Така ще си добавите всички видове хранителни вещества в менюто си. Сменете обезмасленото мляко с пълномаслено. Наблягайте на телешкото месо, рибата, яйцата, соята, лещата.Увеличете калорийния прием. Макар да звучи банално, това е в основата на наддаването на килограми и трупането на телесна маса. Не увеличавайте количеството храна, това е изключително погрешно и ще разшири стомахът ви, а това може да ви създаде дискомфорт. Просто увеличете храненията. Ако нормално се храните 4 пъти на ден, ако искате да качите килограми , яжте минимум 6 пъти, също така добавете калории и чрез хранителни добавки. Най – удачно е да си вземете от така наречените гейнъри. Те са богати на въглехидрати, което означава, че ще набавят големи количества калории.Най – важното при избора на гейнър е да следите за ниски нива на захар и по – високо протеиново съдържание. Наличието на витамини и минерали, както и креатин са в плюс.

Тренирайте за мускулна маса. Нарастването на мускулната маса ще ви осигури цялостно по-здрав вид. Избягвайте кардиотренировките.Пропускайте закуската, това забавя метаболизма. Сумистите не закусват, това вероятно е достатъчно силен аргумент за всеки, който иска да напълнее, да започне да не хапва сутрин. Увеличете вечерята. По-обилната вечеря ни осигурява внос на калории, които няма кога да изгорим. Те се натрупват в мастните депа и така увеличаваме теглото си.
Когато сме в процес на качване е хубаво освен гейнър да си набавим и креатинов продукт, който да подпомогне нарастването на мускулна маса и захранването на мускула.

Fitness1.bg препоръчва следните продукти:
Massive Mass Gainer
CORE Mass Lean Mass Hyper Mass
Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранене
7 мита за храната, която ядем!

7 мита за храната, която ядем!

06 Юни 2018

Мит № 1: Биохраните са по-полезни от другите Биологичното земеделие е например много полезно за почвата. Но за съжаление, биохраните не са по-полезн...

Храна за ума!

Храна за ума!

17 Април 2018

Комбинацията от бадеми и розмарин ще сътвори вкусно чудо за мозъка и паметта ви, особено ако сте от хората, к...

Яйцата и защо са нужни в ежедневното хранене!

Яйцата и защо са нужни в ежедневното хранене!

03 Април 2018

Ако всяка сутрин консумирате яйца за закуска, ще донесете на организма си двойна полза. Първо, яйцата са един...

Кои са най - калоричните зеленчуци?

Кои са най - калоричните зеленчуци?

27 Февруари 2018

Учени от Харвард публикуваха резултатите от мащабно изследване, след приключването на което са съставили нега...