За жените: Подобрете метаболизма си

Добавена на 29 Юни, Категория: За жени, 3 коментара
Знаем, че тялото ни има нужда от гориво, както и колата. Можем да подобрим производителността на колата с качествено гориво, а с евтино или некачествено износваме двигателя. При човешкия организъм е същото: ние се чувстваме по-добре, когато приемаме качествено гориво под формата на храна и напитки, а основните процеси като дишане и кръвообръщение протичат по-лесно.

Изгарянето на мазнини може да бъде постигнато чрез ограничаване броя калории, които консумираме, но другият важен фактор за контрол на теглото е количеството упражнения, които правим и ефекта им върху метаболизма.
Прочети цялата статия >

За жените: 10 причини, поради които не отслабвате

Добавена на 05 Май, Категория: За жени, 4 коментара

1. Неподходящи упражнения


За да отслабнете, трябва да тренирате поне 5 пъти седмично с 60-70% от максималния сърдечен ритъм за около 30-45 минути. Започнете бавно и постепенно, но ако сте в добро добро състояние, правете по-предизвикателни и тежки тренировки, които са най-добрият начин за горене на повече калории. Въведете интервални (анаеробни) тренировки, за да разходвате калории дори след приключване на упражненията.

В допълнение към вашите кардио тренировки, ще трябва да включите и упражнения с тежести за всички мускулни групи поне 2 пъти седмично. Трябва да се изтощавате на пълния си предел, докато вече не може да направите допълнително повторение.
Прочети цялата статия >

За жените: 10 съвета за справяне с целулита

Добавена на 01 Април, Категория: За жени, 4 коментара

1. Изчистване на тялото с четка


Някои експерти твърдят, че това е ключът към пълното отстраняване на целулита. Според тях това помага за ускоряването на лимфната система при премахването на токсините от тялото.

Разбира се, ползата от това зависи от достоверието на теорията, че целулитът се дължи на токсини, но активната лимфна система така или иначе помага за подобряване на кожата. За най-добри резултати навлажнете кожата си и след това използвайте четка.
Прочети цялата статия >

За жените: 6 причини, поради които преяждаме, и начини да се справим с тях

Добавена на 28 Март, Категория: За жени, 6 коментара
Повечето от нас преяждат поради 100 различни причини. Ядем прекалено много заради стрес, чувство на неудовлетвореност, тревоги, преумора и т.н.

Храним се, защото нашият стомах се чувства зле. Правим го по навик без изобщо да се замислим. Ето и основните причини за преяждането:
Прочети цялата статия >

За жените : 20 минути за по-добро тяло!

Добавена на 17 Март, Категория: За жени, 3 коментара
В това натоварено и забързано ежедневие, жените намират все по-малко време за здравето си. Но малки промени във вашия лайфстайл могат да ви помогнат за добра форма и здраво тяло.

Често слушаме хората да се оплакват от липса на време и мотивация за тренировки, или за това, че твърде заети, за да се упражняват. Всеки от нас може да отдели 20 минути дневно, за да постигне здравословно тегло и тяло. Всички ходим на кино, партита и т.н., а толкова ли е трудно да намерим едни 20 минути за трениране?
Прочети цялата статия >

8 движения за перфектното женско дупе

Добавена на 09 Март, Категория: За жени, 3 коментара
Почти всяка жена, която види друга с хубаво дупе, мисли, че тя го е постигнала на специалните машини. Нищо не може да бъде по-далеч от истината! Стегнатите задни части се оформят най-добре с упражнения за крака от старата школа като мъртва тяга, клекове и напади.

Тези упражнения ви позволяват да използвате тежестите, необходими за изграждането на мускулна тъкан, която в крайна сметка придава хубава кръгла форма на дупето ви.
Прочети цялата статия >

Съвети за заздравяване скелетната система

Добавена на 06 Февруари, Категория: За жени, 1 коментар
По - голямата част от жените са изправени пред заплахата от развитие на остеопороза, заболяване, което води до отслабване на костите и ги прави лесни за счупване. Тази болест води до около 1.5 млиона фрактури всяка година - най-вече на бедрената кост, китката и гръбнака.

Въпреки че остеопорозата засяга и двата пола, жените са по-силно засегнати от нея. Но все пак има решение на проблема.

Вижте, развиването на заболяването не става за една нощ, нужно е доста дълго време, така че можете да го предотвратите, ако действате сега.
Прочети цялата статия >