Защо да приемаме ZMA?

Добавена на 27 Април 2017 | Категория: Без категория | Добави в любими

ZMA е патентована формула, включваща в състава си цинк, магнезий и витамин B6. За да се използва това наименование, тези съставки трябва да са в точно определена форма и концентрация.

Доказано е клинично, че ZMA допринася за повишаването на нивата на анаболните хормони и мускулната сила.

Цинкът се съдържа във всяка клетка на човешкото тяло и е отговорен за протичането на множество ензимни реакции. Освен това играе важна роля във всички метаболитни процеси. Повечето от цинка в човешкото тяло е струпан в костите и мускулите. Той има силна антиоксидантна активност, важен е за зарастването на раните, подобряването на плътностна на косата и ноктите, синтеза на колаген, мозъчната дейност, въглехидратния метаболизъм
Освен всичко това е изключително важен за поддържането на мъжката полова система, като спомага за производството на сперматозоиди. Дори лек дефицид на цинк може да предизвика мускулна атрофия или дори депресия.Важно е да се отбележи, че таблетки без киселинна база са значително по-ефективни. Вземете Витамин C до 4 часа след или преди приема на цинк. Дневната средна доза за Цинк (Zn) е 15 милиграма. Ако приемате над тази стойност продължително време ще трябва да приемате и допълнително Мед (Cu).

Мазнезият играе ключова роля за енергийния метаболизъм и протеиновия синтез. Той подпомага усвояването на Калция и участва в костния растеж и като важен ко-фактор е необходим за над 300 ензимни реакции, както и за произвеждането на вътреклетъчната енергия. Магнезият има положително влияние върху функцията на половата система като разширява доброкачествено кръвоносните съдове. Спомага за намаляването на кръвното налягане и спомага за разширяването на бронхите при заболявания на дихателните пътища.
Активният физически и психически стрес значително увеличава нуждите на тялото от магнезий.Той участва пряко в редица мозъчни процеси като невротрансмитер, като намалява стреса, подобрява съня и спомага за доброто настроение и спокойствие. Той е един от най-важните минерали за атлетите, заради способността му да отпуска мускулните влакна, предотвратява крампите, подобрява мускулните съкращения и е важен за образуването на ензими, главните черноработници за възстановяването и усвояването на хранителните вещества.

ZMA не е нужно да се приема циклично.

То няма да подтисне собственото производство на хормони и може да се взима продължително.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от - Без категория -
Dorian Yates - суплементи от ново поколение!

Dorian Yates - суплементи от ново поколение!

19 Юни 2018

Fitness1 има удоволствието да ви предложи още една марка на световно равнище! Dorian Yates ! Дориан Андрю Ментйеж Йейтс, роден на 19 април 1962 г.,...

Няколко съвета за отслабване!

Няколко съвета за отслабване!

16 Юни 2018

Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната? Всъщност тайна ...

Чийтинг, за или против?

Чийтинг, за или против?

15 Юни 2018

Чийтингът се ползва, за да можем да вдигаме по- големи тежести, отколкото бихме могли със стриктната техника ...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

14 Юни 2018

Амбициозен, успешен, атлетичен, неуморим в преследването на високите си цели. Това е Кристиано Роналдо. Мноз...