Защо да приемаме ZMA?

Добавена на 27 Април 2017 | Категория: Без категория | Добави в любими

ZMA е патентована формула, включваща в състава си цинк, магнезий и витамин B6. За да се използва това наименование, тези съставки трябва да са в точно определена форма и концентрация.

Доказано е клинично, че ZMA допринася за повишаването на нивата на анаболните хормони и мускулната сила.

Цинкът се съдържа във всяка клетка на човешкото тяло и е отговорен за протичането на множество ензимни реакции. Освен това играе важна роля във всички метаболитни процеси. Повечето от цинка в човешкото тяло е струпан в костите и мускулите. Той има силна антиоксидантна активност, важен е за зарастването на раните, подобряването на плътностна на косата и ноктите, синтеза на колаген, мозъчната дейност, въглехидратния метаболизъм
Освен всичко това е изключително важен за поддържането на мъжката полова система, като спомага за производството на сперматозоиди. Дори лек дефицид на цинк може да предизвика мускулна атрофия или дори депресия.Важно е да се отбележи, че таблетки без киселинна база са значително по-ефективни. Вземете Витамин C до 4 часа след или преди приема на цинк. Дневната средна доза за Цинк (Zn) е 15 милиграма. Ако приемате над тази стойност продължително време ще трябва да приемате и допълнително Мед (Cu).

Мазнезият играе ключова роля за енергийния метаболизъм и протеиновия синтез. Той подпомага усвояването на Калция и участва в костния растеж и като важен ко-фактор е необходим за над 300 ензимни реакции, както и за произвеждането на вътреклетъчната енергия. Магнезият има положително влияние върху функцията на половата система като разширява доброкачествено кръвоносните съдове. Спомага за намаляването на кръвното налягане и спомага за разширяването на бронхите при заболявания на дихателните пътища.
Активният физически и психически стрес значително увеличава нуждите на тялото от магнезий.Той участва пряко в редица мозъчни процеси като невротрансмитер, като намалява стреса, подобрява съня и спомага за доброто настроение и спокойствие. Той е един от най-важните минерали за атлетите, заради способността му да отпуска мускулните влакна, предотвратява крампите, подобрява мускулните съкращения и е важен за образуването на ензими, главните черноработници за възстановяването и усвояването на хранителните вещества.

ZMA не е нужно да се приема циклично.

То няма да подтисне собственото производство на хормони и може да се взима продължително.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от - Без категория -
Да забележим обезводняването навреме!

Да забележим обезводняването навреме!

23 Януари 2018

В света няма нещо по-освежаващо, отколкото ледено студена чаша вода. Едва ли има човек, който да отрече, че понякога само чаша вода може да утоли жаж...

Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

21 Януари 2018

Представяме на вашето внимание няколко суплемента, които ще ви помогнат да активирате анаболните процеси в тял...

Как да предотвратим застоя и претренирането!

Как да предотвратим застоя и претренирането!

20 Януари 2018

Претренирането може да нанесе сериозни щети върху тялото ви. Особено вредно е за начинаещите, които се излагат...

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

19 Януари 2018

Въпрос: Постоянно получавам травми в долната част на гърба. Чувал съм, че заздравяването на коремната преса п...