Добави един инч към обиколката на ръцете си за 30 дни (I-ва част)

Добавена на 20 Декември 2012 | Категория: Тренировки | Добави в любими

Ей, човече, знам какво си мислиш, още една реклама!


Покачването на 2.5 см върху обиколката на ръката толкова бързо, изглежда като фантазия за много хора, особено за тези, които са се опитвали да покачат сантиметър през последната година и не са успели. Преди обаче да затворите страницата ще ви помолим да прочетете тези редове. Кой знае, вие може да имате ръце с 2.5 см по-големи само след месец. Дори, ако постигнете растеж само с половин или един сантиметър, това не е малко.

Да преминем към системата. Първо нека бъдем реалисти. Не всички имаме генетични граници и възможности. Не всеки може да изгради огромни, масивни ръце, подобни на тези на Арнолд Шварценегер във върхова форма. Ако правите упражнение след упражнение и серия след серия тренировката на Рони Колман за ръце, то не означава, че ще качвате сантиметър след сантиметър като него. Не означава, че като изпълнявате тренировката за крака на Джей Кътлър точка по точка, ще направите крака като неговите. Понякога обиколката на ръката не е от толкова голямо значение, колкото нейното оформяне и вид. Един твърд, оформен, релефен бицепс с добър връх и изчистен трицепс с обиколка 43 см изглежда по-добре, отколкото една дебела, безформена ръка, без никаква сепарация и обиколка 50 сантиметра. Размери без оформяне и релеф губят по точки.

От друга страна, за да покачите обема на ръцете, е също необходимо да покачите телесното си тегло. Повечето експерти казват, че на всеки сантиметър покачен върху обема на мишницата вие трябва да покачите най-малко два килограма телесно тегло.

Нека да се върнем към покачването на сантиметри на ръцете. Попитайте се: Колко много желая тези сантиметри? Трябва да намерите начин да се мотивирате и да постигнете вашата цел – изграждане на големи мускулести ръце. За да добавите 2.5 см нова мускулна маса за 30 дни се изисква план. Този план включва три фактора: тренировка, хранене и възстановяване.

Първа стъпка: Тренировка


За да изградите размерите на ръцете трябва да работите по специална програма. Това означава да намалите броя на сериите за другите мускулни групи, така че да насочите вниманието и работата към ръцете. Препоръчвам ви да намалите броя на сериите за повечето мускулни групи най-малко с 50%. В случаите, когато определена мускулна група е изключително развита и нарушава пропорциите на фигурата, препоръчваме спиране на тренирането й дори за половин месец. Ако това ви се струва прекалено тренирайте тази мускулна група само в 3 или 4 серии веднъж седмично, за да я поддържате.

Тренировка за разпукване на бицепси и трицепси


Това е тренировката, която ще ви помогне да постигнете напредък при ръцете.

Първа седмица (понеделник – сряда – петък)
През първата седмица на месеца работите с тежки серии. Изпълнявате 2 упражнения за бицепс и 2 за трицепс. Тежестта е голяма и правите 6 серии по 6 повторения, плюс няколко форсирани повторения. За бицепс можете да правите сгъване с щанга и последователно сгъване с дъмбели, а за трицепс френско разгъване от лег и разгъване на скрипец. Добавете няколко серии с голям брой повторения, за да напълните мускула с кръв и да натоварите различните мускулни фибри.

Първа седмица
Сгъване с щанга 6 х 6
Последователно сгъване с дъмбели 6 х 6
Сгъване на скрипец 2 х 20
Френско разгъване 6 х 6-8
Разгъване на скрипец 6 х 6-8
Трицепсови кофички 2 х до отказ
Коментари

 • Anonimus
  Георги само не разбрах, 3 пъти в седмицата да правя ръце? или просто в деня, в който си ги правя да изпълнявам тази тренировка?
  30 Декември в 13:41
 • Anonimus
  rosen 3 pati v sedmicata li se pravi tazi trenirovka
  01 Януари в 18:18
 • Anonimus
  Симеон Йоцов Кажете колко пати в седмицата се изпалнява тренировката пише понеделник сряда петък а през останалите дни можеш ли да тренираш другите мускули от тялото или трябва да почива ?
  28 Февруари в 23:53
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Тренировки
На море с плочки!

На море с плочки!

27 Юни 2018

Първо да започнем с разбиването на един мит! Много хора си мислят, че за да имате релефен корем е необходимо да правите колкото се може повече ко...

Чийтинг, за или против?

Чийтинг, за или против?

15 Юни 2018

Чийтингът се ползва, за да можем да вдигаме по- големи тежести, отколкото бихме могли със стриктната техника ...

Зимата, сезонът на мускулната маса!

Зимата, сезонът на мускулната маса!

18 Октомври 2017

Шест месечна програма, която ще ви направи ХЪЛК през зимата За бодибилдърите зимата е наистина добър сезон....

Помощ! Имам малък прасец...

Помощ! Имам малък прасец...

04 Ноември 2016

Прасецът е един от най – пренебрегваните мускули, той е съставен от група мускули, които са свити в една голя...