Кетонна диета (диета на Аткинс)

Добавена на 22 Януари, Категория: Диети, 8 коментара
Кетонната диета е разновидност на ниско въглехидратната и представлява хранителен режим, който се характеризира с приемането на крайно минимални количества на един от основните макронутриенти - въглехидратите.

Консумират се храни, богати предимно на белтъчини и мазнини, съдържащи възможно най-малко въглехидрати.

При правилен подход чрез този хранителен режим се постига сравнително бързо и ефективно намаляване на телесните мазнини.
Прочети цялата статия >

Равномерно балансирана диета - РБД

Добавена на 20 Януари, Категория: Диети, 5 коментара
Равномерно балансираната диета е може би най-рационалният и толерантен хранителен режим. Той се характеризира с балансиран по отношение на енергийната стойност ( фитнес ) прием на мазнини и въглехидрати.

Съотношението между калориите, идващи от мазнините и тези от въглехидратите е 1:1.

Консумират се разнообразни храни, принадлежащи към всички групи, включително хляб и хлебни изделия, захар и захарни изделия, масла с растителен или животински произход, както и плодове.
Прочети цялата статия >

Ниско въглехидратна диета - НВД

Добавена на 14 Януари, Категория: Диети, 11 коментара
Ниско въглехидратната диета е хранителен режим, който се характеризира с приемането на значително редуцирани количества на един от основните макронутриенти - въглехидратите, като при това изборът им трябва да бъде ограничен само в рамките на онези, които имат нисък до среден гликемичен индекс.

Консумират се храни, богати предимно на белтъчини и мазнини, съдържащи възможно най-малко въглехидрати.

При правилен подход чрез този хранителен режим се постига сравнително бързо и ефективно намаляване на телесните мазнини, както и оформяне на тялото при минимални загуби на мускулна маса.
Прочети цялата статия >