Внимание! Висок тестостерон!

Добавена на 04 Юли 2016 | Категория: Без категория | Добави в любими


Да започнем с кратко разяснение, какво е тестостеронът и защо е важно да е в оптимални количества при мъжете!

Тестостеронът е хормон, който се произвежда в по-големи количества при мъжете, отколкото при жените. Наличието му в човешкия организъм определя мъжките плови белези като загрубяване на гласа, окосмяването по лицето и половите органи, натрупването на мускулна маса. Тестостеронът влияе на либидото, както на мъжете, така и на жените, на плътността на костите и мускулната маса през целия им живот. В тялото на възрастен мъж средното количество на тестостерона е 20-30 пъти повече в сравнение с това в жената.

От прочетеното по – горе, най – вероятно ви е направило впечатление частта за “натрупването на мускулна маса‘. Точно така, когато имате по – висок тестостерон, тялото е склонно да гори мазнини и да трупа мускулна маса.Това, което може да взимате безопасно , за да повлияете на нивото на тестостерон са така наречените ‘тестостеронни бустери‘. Те са напълно безвредни и стимулират секрецията на мъжкия полов хормон!

Сега в тази статия ще отделим внимание на ключовите съставки, които са съчетани в тези бустери.Безспорно, най – използваната съставка е Трибулус терестрис, той увеличава производството на лутенизиращ хормон, който е основен регулатор на тестостерона. Активната съставка в трибестана е протодиосцин. Протодиосцина е естествен прекурсор на тестостерона.Редица университетски и научни проучвания и опити доказват благоприятния ефект на трибулус терестрис върху нормализирането хормоналните нива в нашето тяло. Проучвания също са доказали, че трибестана подкрепя циркулацията на кръвоносната система, която изпомпва и вкарва важен азот и градивни елементи в мускулатурата.Приемът на трибулус указва подкрепа на организма ни в борбата с импотентността, депресиите, дава енергия и мощ.Друга основна съставка, която се използва е Д-аспарагинова киселина (DAA)

- DAA е една от най-новите съставки за повишаване нивата на тестостерона и е особено добра за хора, които са намалили първоначалните нива на тестостерон.От тази съставка може да очаквате подобряване на секреция на Лутенизиращ хормон (LH) и растежния хормон (GH) Начинът, по който D-аспартатът работи в различните клетки, в които попада е, като води до синтез/активиране на критични протеини, изпълняващи сигнални и ензимни функции. Такива са белтъците: StAR, cAMP, cGMP. cAMP се секретира в тестисите, в лайдинговите клетки и стимулира производството на собствен тестостерон с до 30% ръст, както и на прогестерон. cGMP се секретира в клетките на хипофизата и води до увеличаване производството на лутенизиращ хормон, пролактин и растежния хормон.

Най – често тези две основни съставки (трибулус и ДАА ) се комбинират с други билки и витаини, които да подпомогнат
ефекта.Витамин D (400 IU) –При натрупване, нивата на тестостерон се покачват благодарение на него. Витамин D винаги е добре да присъства в тестостероновите бустери.
- Цинк - По същия начин нивата на цинк в организма са често свързани с нивата на тестостерон и 30 mg на ден е добра препоръчителна доза за поддържане на адекватни нива, особено при хора, които тренират редовно.Fenugreek- Сминдух
Изследванията доказват, че работи в подкрепа на нивата на тестостерон, благодарение на неговото влияние върху намаляването на преобразуването на тестостерон в DHT или дихидротестостерон.Индол-3-карбинол - Съединение, което съдържа DIM или Diindolylmethane, известна антиестроген съставка. Anti-естроген подкрепата е важна, тъй като увеличаването на тестостерона обикновено води до повишаване на естрогена, който може да неутрализира някои от положителните последици от повишаване на нивата на тестостерон.

Пордукти, които препоръчваме са : Core test , Testa Max, LevroTEST , T-power.
Етикети:

Коментари

  • Anonimus
    Power Team Супер статия, браво
    04 Юли в 18:23
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от - Без категория -
Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

21 Януари 2018

Представяме на вашето внимание няколко суплемента, които ще ви помогнат да активирате анаболните процеси в тялото си, и така с правилна тренировка и х...

Как да предотвратим застоя и претренирането!

Как да предотвратим застоя и претренирането!

20 Януари 2018

Претренирането може да нанесе сериозни щети върху тялото ви. Особено вредно е за начинаещите, които се излагат...

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

19 Януари 2018

Въпрос: Постоянно получавам травми в долната част на гърба. Чувал съм, че заздравяването на коремната преса п...

Помощ - липса на Б-12

Помощ - липса на Б-12

17 Януари 2018

Като остаряваме, способността на тялото ни да абсорбира витамин В12 се забавя. Витамин В12 е отговорен за про...