Внимание! Висок тестостерон!

Добавена на 04 Юли 2016 | Категория: Без категория | Добави в любими


Да започнем с кратко разяснение, какво е тестостеронът и защо е важно да е в оптимални количества при мъжете!

Тестостеронът е хормон, който се произвежда в по-големи количества при мъжете, отколкото при жените. Наличието му в човешкия организъм определя мъжките плови белези като загрубяване на гласа, окосмяването по лицето и половите органи, натрупването на мускулна маса. Тестостеронът влияе на либидото, както на мъжете, така и на жените, на плътността на костите и мускулната маса през целия им живот. В тялото на възрастен мъж средното количество на тестостерона е 20-30 пъти повече в сравнение с това в жената.

От прочетеното по – горе, най – вероятно ви е направило впечатление частта за “натрупването на мускулна маса‘. Точно така, когато имате по – висок тестостерон, тялото е склонно да гори мазнини и да трупа мускулна маса.Това, което може да взимате безопасно , за да повлияете на нивото на тестостерон са така наречените ‘тестостеронни бустери‘. Те са напълно безвредни и стимулират секрецията на мъжкия полов хормон!

Сега в тази статия ще отделим внимание на ключовите съставки, които са съчетани в тези бустери.Безспорно, най – използваната съставка е Трибулус терестрис, той увеличава производството на лутенизиращ хормон, който е основен регулатор на тестостерона. Активната съставка в трибестана е протодиосцин. Протодиосцина е естествен прекурсор на тестостерона.Редица университетски и научни проучвания и опити доказват благоприятния ефект на трибулус терестрис върху нормализирането хормоналните нива в нашето тяло. Проучвания също са доказали, че трибестана подкрепя циркулацията на кръвоносната система, която изпомпва и вкарва важен азот и градивни елементи в мускулатурата.Приемът на трибулус указва подкрепа на организма ни в борбата с импотентността, депресиите, дава енергия и мощ.Друга основна съставка, която се използва е Д-аспарагинова киселина (DAA)

- DAA е една от най-новите съставки за повишаване нивата на тестостерона и е особено добра за хора, които са намалили първоначалните нива на тестостерон.От тази съставка може да очаквате подобряване на секреция на Лутенизиращ хормон (LH) и растежния хормон (GH) Начинът, по който D-аспартатът работи в различните клетки, в които попада е, като води до синтез/активиране на критични протеини, изпълняващи сигнални и ензимни функции. Такива са белтъците: StAR, cAMP, cGMP. cAMP се секретира в тестисите, в лайдинговите клетки и стимулира производството на собствен тестостерон с до 30% ръст, както и на прогестерон. cGMP се секретира в клетките на хипофизата и води до увеличаване производството на лутенизиращ хормон, пролактин и растежния хормон.

Най – често тези две основни съставки (трибулус и ДАА ) се комбинират с други билки и витаини, които да подпомогнат
ефекта.Витамин D (400 IU) –При натрупване, нивата на тестостерон се покачват благодарение на него. Витамин D винаги е добре да присъства в тестостероновите бустери.
- Цинк - По същия начин нивата на цинк в организма са често свързани с нивата на тестостерон и 30 mg на ден е добра препоръчителна доза за поддържане на адекватни нива, особено при хора, които тренират редовно.Fenugreek- Сминдух
Изследванията доказват, че работи в подкрепа на нивата на тестостерон, благодарение на неговото влияние върху намаляването на преобразуването на тестостерон в DHT или дихидротестостерон.Индол-3-карбинол - Съединение, което съдържа DIM или Diindolylmethane, известна антиестроген съставка. Anti-естроген подкрепата е важна, тъй като увеличаването на тестостерона обикновено води до повишаване на естрогена, който може да неутрализира някои от положителните последици от повишаване на нивата на тестостерон.

Пордукти, които препоръчваме са : Core test , Testa Max, LevroTEST , T-power.
Етикети:

Коментари

  • Anonimus
    Power Team Супер статия, браво
    04 Юли в 18:23
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от - Без категория -
Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на холестерол в кръвта. Високото ниво на хол...

Хапче, което ще накра мозъка да РАБОТИ!

Хапче, което ще накра мозъка да РАБОТИ!

12 Юли 2018

Swedish Supplements Peppermind е предназначен да повиши когнитивните резултати, да повиши фокуса и енергията....

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

The Whey, протеинът, който няма да ви разочарова!

The Whey, протеинът, който няма да ви разочарова!

29 Юни 2018

Ново от MyProtein! Най - чиситата протеинова бленда, създавана от марката, съдържаща допълнително ензими, ко...