Включвате ли бокс в тренировъчната си програма?

Добавена на 21 Март 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
Добавянето на бокс към тренировката не само изгражда мускули, сила и издръжливост, но и помога за подобряването на баланса, гъвкавостта и координацията.

Други предимства от него са подобрена скорост и устойчивост. Ако не сте включили бокс в тренировката си, то трябва да го направите, просто е.

Боксовата тренировка е една от най-добрите, които комбинират кардио със силови натоварвания. Бягането и карането на колело са добри кардио упражнения, но не правят много за мускулите, разположени над талията. Вдигането на тежести е страхотно силово натоварване, но не прави нищо за сърдечната система. Боксовата тренировка включва спаринг, скачане на въже, работа с краката и постоянно движение. Тя натоварва всички мускули на тялото.

Повтарящите се движения в бокса помагат на крайниците да се сдобият със мощ и сила. Освен това при боксовата тренировка се изгарят около 300-600 калории на час и се увеличава сърдечната честота.

Боксът повишава увереността и облекчава стреса. Придобитите умения за самозащита ще ви накарат да се чувствате по-уверени и спокойни в собствената си кожа.

Както вече спомахме, боксът носи много ползи, но само ако се използва правилната техника. Неправилните движения могат да доведат до контузии на мускулите и тялото. Ръцете се използват за нанасяне на удари, било то по боксова круша или опонент, и когато не се работи правилно с тях, се получават счупвания на кости, разкъсани мускули, болки в шията и други травми. Тренировката с боксова круша вкъщи няма да ви научи на техника или на това как да избягвате нараняванията. Така че внимавайте много, ако тренирате самостоятелно.

За да научите правилната техника и начините за избягване на контузии, помислете за присъединяване към боксов клъб или наемане на личен треньор. Те не само ще ви преподават нужната техника, но и ще ви осигурят нужната екипировка.

Много често хората купуват екипировка втора ръка, която е остаряла или повредена. Персоналният треньор или инструкторът в боксовия клуб ще следят дали сте достатъчно хидратирани. Тези опитни хора ще работят с вас, за да установяват къде е силата ви и как точно да съсредоточите усилията си. Те могат да ви изготвят програма, която ще е подходяща за вашето ниво и ще ви помогне да се развивате занапред. Те ще ви дадат различни съвети и познания за екипировката, самите упражнения, освен това ще бъдете подложени на конструктивна критика и насърчения.

Нека обобщим, боксът ще ви научи на издръжливост, ще увеличи силата ви и ще ви даде самочувствие. Той върши прекрасна работа за намаляване на теглото и подобряването на метаболизма. Когато се използва правилна техника и тялото е добре хидратирано, боксът става съвършеното средство за поддържане на перфектна форма. Той укрепва не само тялото, но и ума. Боксът е идеалната комбинация от кардио и силова тренировка, така че започнете да се занимавате с него!
Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Свободни тежести или машини? част 1

Свободни тежести или машини? част 1

18 Март 2018

Кое от двете трябва да изберете за максимално добра тренировка? Силовата тренировка може да ви се струва объркваща, ако започвате сега или е минало д...

Хранителни добавки за начинаещи!

Хранителни добавки за начинаещи!

17 Март 2018

Всеки начинаещ си задава доста въпроси преди и когато започне да тренира! С тази статия ще отговорим на един о...

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

15 Март 2018

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун Като тинейджър, бъдещото холивудско светило Силвестър Сталоун, бил ...

Интересни ползи от казеина!

Интересни ползи от казеина!

11 Март 2018

В тази статия ще обърнем внимание на вид протеин, който ни е добре познат с основното си действие, а именно ба...