Включвате ли бокс в тренировъчната си програма?

Добавена на 21 Март 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
Добавянето на бокс към тренировката не само изгражда мускули, сила и издръжливост, но и помога за подобряването на баланса, гъвкавостта и координацията.

Други предимства от него са подобрена скорост и устойчивост. Ако не сте включили бокс в тренировката си, то трябва да го направите, просто е.

Боксовата тренировка е една от най-добрите, които комбинират кардио със силови натоварвания. Бягането и карането на колело са добри кардио упражнения, но не правят много за мускулите, разположени над талията. Вдигането на тежести е страхотно силово натоварване, но не прави нищо за сърдечната система. Боксовата тренировка включва спаринг, скачане на въже, работа с краката и постоянно движение. Тя натоварва всички мускули на тялото.

Повтарящите се движения в бокса помагат на крайниците да се сдобият със мощ и сила. Освен това при боксовата тренировка се изгарят около 300-600 калории на час и се увеличава сърдечната честота.

Боксът повишава увереността и облекчава стреса. Придобитите умения за самозащита ще ви накарат да се чувствате по-уверени и спокойни в собствената си кожа.

Както вече спомахме, боксът носи много ползи, но само ако се използва правилната техника. Неправилните движения могат да доведат до контузии на мускулите и тялото. Ръцете се използват за нанасяне на удари, било то по боксова круша или опонент, и когато не се работи правилно с тях, се получават счупвания на кости, разкъсани мускули, болки в шията и други травми. Тренировката с боксова круша вкъщи няма да ви научи на техника или на това как да избягвате нараняванията. Така че внимавайте много, ако тренирате самостоятелно.

За да научите правилната техника и начините за избягване на контузии, помислете за присъединяване към боксов клъб или наемане на личен треньор. Те не само ще ви преподават нужната техника, но и ще ви осигурят нужната екипировка.

Много често хората купуват екипировка втора ръка, която е остаряла или повредена. Персоналният треньор или инструкторът в боксовия клуб ще следят дали сте достатъчно хидратирани. Тези опитни хора ще работят с вас, за да установяват къде е силата ви и как точно да съсредоточите усилията си. Те могат да ви изготвят програма, която ще е подходяща за вашето ниво и ще ви помогне да се развивате занапред. Те ще ви дадат различни съвети и познания за екипировката, самите упражнения, освен това ще бъдете подложени на конструктивна критика и насърчения.

Нека обобщим, боксът ще ви научи на издръжливост, ще увеличи силата ви и ще ви даде самочувствие. Той върши прекрасна работа за намаляване на теглото и подобряването на метаболизма. Когато се използва правилна техника и тялото е добре хидратирано, боксът става съвършеното средство за поддържане на перфектна форма. Той укрепва не само тялото, но и ума. Боксът е идеалната комбинация от кардио и силова тренировка, така че започнете да се занимавате с него!
Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Няколко съвета за отслабване!

Няколко съвета за отслабване!

16 Юни 2018

Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната? Всъщност тайна няма. Това е повтаряно хиляди пъти – ред...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

14 Юни 2018

Амбициозен, успешен, атлетичен, неуморим в преследването на високите си цели. Това е Кристиано Роналдо. Мноз...

Помощ! Нисък тестостерон.

Помощ! Нисък тестостерон.

12 Юни 2018

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на груп...

Чудотворният чесън!

Чудотворният чесън!

09 Юни 2018

Чесънът се нарежда като едно от най-мощните средства за защита на организма за всички времена. Като ефективнос...