Вие сте тинейджър и сте нови във фитнеса?

Добавена на 16 Декември 2010 | Категория: Статии | Добави в любими
Всички млади и начинаещи бодибилдъри четат списания като Мускули и Фитнес, Flex и т.н., виждат всички тези големи мъже, които рекламират хранителни добавки за сваляне на килограми, за сила, за натрупване на големи мускули.

Това е добро нещо и ви дава голяма мотивация, но тийнейджърите мислят, че добавките ще ги направят наистина големи. Малко от тях разбират, че тези професионални културисти в списанията са се трудили много години в залата, а повечето от тях са употребявали вещества, които ги няма в рекламите.

Трябва да осъзнаете, че за да станете големи и да изглеждате добре, първо трябва да свършите много тежка работа. Ако сте новаци в залата и не сте се занимавали изобщо с подобни неща преди това, започнете тренировки с тежести и изчакайте поне 3 месеца преди да се захващате с хранителни добавки.

Ако не сте вдигали преди, в първите месеци ще имате голяма напредък в размера, горенето на мазнини и мускулатурата като цяло без да използвате никакви добавки. След тези няколко месеца вече ще е по-трудно да напредвате със същите темпове.

След като сте тренирали здраво поне 3 месеца без никаква допълнителна помощ, то вече ще е настъпило времето, когато може да се замислите за основните си хранителни добавки.

Не купувайте 3-4 добавки наведнъж. Започнете с протеин на прах. Консумирайте го 2-3 пъти на ден. Това ще ви помогне за възстановяването на мускулите и ще стимулира растежа, както и ще задоволи дневната ви нужда от протеин.

После може да вземете креатин. Креатинът се произвежда натурално в тялото, но в минимални количества, така че приемането му ще ви помогне за по-голяма енергия и сила в залата, а мускулите ви ще имат по-голям напредък. Той е най-популярната и може би най-ефективната хранителна добавка.

Пийте повече вода, докато го приемате. При започването му не пропускайте зареждащата фаза, която трае 5-7 дни.

Също така купете мултивитамини. Те са изключително важни за бодибилдърите и особено за тийнейджърите като вас, тъй като още растете и имате нужда от цялата гама хранителни вещества, витамини и минерали, за да се развивате максимално добре.

Тези трите хранителни добавки са основни и достатъчни за тийнейджърите, за да имат добри постижения в залата.

Запомнете, че хранителните добавки просто помагат за по-добрите тренировки. Хранителните добавки не карат мускула ви да расте. Времето и интензивността в залата го прави, заедно с качествената храна вкъщи и на училище.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

 • Anonimus
  boikomoiko Напишете коментар...
  02 Юни в 14:26
 • Anonimus
  boikomoiko каква е тази зареждаща фаза с креатин ?
  02 Юни в 14:27
 • Anonimus
  Street_Fitness понеже тялото ти досега не е взимало добавки ,за да свикне тялото ти с креатина има зарездаща доза , като тя трае около 5-7 дни като 4 дъпи на ден пиеш по 5 грама това прави общо 20 грама , След зарездаща фаза мисля , че се пие по 2 пъти на ден да речем към 11 и после към 4 часа ако не сте на тренировка а ако сте 30 минути преди и после веднага след тренировка се пие .
  28 Юни в 21:14
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Нужен ли е чийтинга по време на тренировка?

Нужен ли е чийтинга по време на тренировка?

15 Октомври 2017

Хората казват, че с измама не може да се просперира и върви напред, и че хората, които мамят, всъщност лъжат себе си. Трябва да проверим дали това е в...

Анаболен прозорец - част 2

Анаболен прозорец - част 2

14 Октомври 2017

За да държите анаболния си прозорец отворен, е необходима висококалорична хранителна програма – тялото ви тряб...

Анаболен прозорец - част 1

Анаболен прозорец - част 1

08 Октомври 2017

Чували сте стария израз „Времето е всичко”, нали? Тази поговорка е най-вярна, когато става въпрос за протеино-...

Сбогувайте се с глада за сладко

Сбогувайте се с глада за сладко

07 Октомври 2017

Гимнема Силвестре е билка с произход от тропическите гори на Южна и Централна Индия. Дъвченето на листата поти...